Μπορούμε να βάλουμε ότι μανιτάρια θέλουμε. Αν επιθυμούμε πιο κρεμώδης υφή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. παπαρδέλες, βρασμένες
500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
100 ml κρασί, λευκό
300 ml ζωμό, λαχανικών
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σχοινόπρασο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, σοτάρουμε αλλά 3 με 4 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί, ρίχνουμε τότε το ζωμό και το αφήνουμε να βράσει 7 με 8 λεπτά.
2Μόλις βράσει, προσθέτουμε τις παπαρδέλες, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για 2 λεπτά.
3Τέλος, τις σερβίρουμε μαζί με το σχοινόπρασο.
giorgostsoulis.com