Παπαρδέλες με μανιτάρια

17.05.2021 / 9:33
78212bc9a7fc82a36de7cedccbf6df51_L

Μπορούμε να βάλουμε ότι μανιτάρια θέλουμε. Αν επιθυμούμε πιο κρεμώδης υφή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. παπαρδέλες, βρασμένες

500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες

100 ml κρασί, λευκό

300 ml ζωμό, λαχανικών

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. σχοινόπρασο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, σοτάρουμε αλλά 3 με 4 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί, ρίχνουμε τότε το ζωμό και το αφήνουμε να βράσει 7 με 8 λεπτά.

2Μόλις βράσει, προσθέτουμε τις παπαρδέλες, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για 2 λεπτά.

3Τέλος, τις σερβίρουμε μαζί με το σχοινόπρασο.

giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα