Παρασκευή, 25.06.2021, 1:40 πμ

Κοτόπουλο αλά κρεμ με μπέικον και ζυμαρικά

18.05.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kotopoulo-ala-creme-960x480

Κοτόπουλο αλά κρεμ με μπέικον και ζυμαρικά από τον Πέτρο Συρίγο. Πρέπει να το δοκιμάσετε και θα ξετρελαθείτε.

Υλικά

3 φιλέτα κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
70 γραμμ. βούτυρο
6 φέτες μπέικον
10 φουντίτσες μπρόκολο (προαιρετικά)
1 κύβος κοτόπουλου
100 ml λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (προαιρετικά)
300 ml κρέμα γάλακτος 35%
150 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι & πιπέρι
400 γραμμ. ζυμαρικά

Διαδικασία

Ξεκινάτε κόβοντας το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3 λεπτά, έπειτα τα βουτάτε σε μπολ με παγωμένο νερό να κρυώσουν καλά, στραγγίζετε. Διαλύετε τον κύβο κοτόπουλου σε 150 γραμμ. νερό ζεστό.

Βράζετε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συσκευασία. Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές (κύβους). Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 40 γραμμ. από το βούτυρο και όταν ζεσταθεί σοτάρετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά.

Προσθέτετε το μπέικον ψιλοκομμένο και το σκόρδο και συνεχίζετε να σοτάρετε. Στη συνέχεια σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου, αφήνετε να πάρει βράση και προσθέτετε τον κουρκουμά και την κρέμα γάλακτος. Οταν δέσει η σάλτσα, προσθέτετε το μπρόκολο και την παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα