Παρασκευή, 22.01.2021, 5:38 μμ

Λαχματζούν: η πίτσα της Ανατολής

09.12.2020 / 9:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
laxmatzoun-1200x514

Ακούγοντας πίτσα, σκεφτόμαστε κατευθείαν φωνακλάδες Ιταλούς, καρό τραπεζομάντηλα και ζυμάρια που ανοίγουν στον αέρα από μαστόρους της πίτσα! Η Ανατολή έχει όμως την δική της πεντανόστιμη πίτσα, λεπτή και τραγανή, με κιμά, μπαχαρικά, ψιλοκομμένα λαχανικά και αρωματικά. Το λαχματζούν -ή αλλιώς η “Αρμένικη πίτσα”, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την διασημότερη πίτσα του κόσμου και θα σας ταξιδέψει σε πολύβουα στενά και παζάρια της Ανατολής.

Το λαχματζούν, είναι αρκετά γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό στους Έλληνες, αφού οι Έλληνες της Πολής έφεραν την συνταγή μαζί τους και την φτιάχνουν συχνά. Εγώ προτιμώ να μαγειρεύω τον  κιμά (μοσχαρίσιο ανάμεικτο με αρνίσιο ή σκέτο αρνίσιο) με μπολικα μπαχαρικά και μάλιστα καυτερά, αλλά εσείς μπορείτε να τον αρωματίσετε με τα μπαχαρικά που αγαπάτε. Όλο το μυστικό κρύβεται στον καλά καβουρτνισμένο κιμά και στην πολύ λεπτή και τραγανή ζύμη. 

Συνταγή

  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά

  • 1 δόση ιταλική ζύμη πίτσας
  • 500 γρ. κιμάς (αρνίσιος ή ανάμικτος μοσχάρι-αρνί)
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ.σουπας πελτέ
  • Ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/8 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα πικάντικη
  • Αλάτι,πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

  • Λεμόνι
  • Ντομάτα σε κυβάκια
  • Κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Γιαούρτι στραγγιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σωτάρουμε τον κιμά πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να μην έχει υγρά. Ρίχνουμε την ψιλοκομένη πιπεριά,το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε καλά.

2) Ρίχνουμε τον πελτέ και τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τον κιμά  σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί για περίπου 5 λεπτά.

3) Ανοίγουμε το φουσκωμένο ζυμαράκι πίτσας σε ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα και απλώνουμε τον κιμά με ένα κουτάλι, πιέζοντας να κολλήσει καλά.

4) Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

.
.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα