Αβγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

10.12.2020 / 9:16
auga me ntomata

Εύκολη συνταγή έτοιμη στο πι και φι

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 2 ντομάτες στον τρίφτη
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα
  • Ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός
  • Λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι τοποθετείτε την ντομάτα με το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το μπούκοβο, τη ζάχαρη και τα αρωματικά και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
  2. Μόλις περάσουν περίπου 5 λεπτά και το μείγμα έχει «δέσει», σπάτε τα αυγά στη σάλτσα, καλύπτετε με ένα καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
  3. Απομακρύνετε από τη φωτιά, γαρνίρετε με λίγο τριμμένο τυρί, φρέσκο βασιλικό και πιπέρι και απολαμβάνετε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα