Κυριακάτικο τραπέζι: Τραγανό σνίτσελ χοιρινό με τυρένια σάλτσα από τον Πέτρο Συρίγο

21.03.2022 / 9:30
55_1739804270-960x828

Υλικά

3 χοιρινά σνίτσελ, 200 γραμμ. το καθένα

4 αβγά

5 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.

7 κουταλιές της σούπας πάνκο ή ψωμί του τοστ τριμμένο

Αλάτι & πιπέρι

400 ml καλαμποκέλαιο

Για την τυρένια σάλτσα

150 γραμμ. μανιτάρια μικρά, κομμένα στα 4

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος

150 ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο

400 ml γάλα

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon

150 γραμμ. παρμεζάνα

Διαδικασία

Ζητάμε από τον χασάπη μας χοιρινά σνίτσελ, περασμένα από τη μηχανή του σνίτσελ, από μπούτι, αν θέλουμε να τα κάνουμε την ίδια μέρα, αλλιώς παίρνουμε μπούτι εμείς και το κόβουμε σε φέτες και χτυπάμε με ένα σφυράκι ή τη βοήθεια του μπάτη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο τα αβγά, που τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα, και στο άλλο το πάνκο ή το τριμμένο ψωμί. Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια από το αλεύρι, έπειτα από τα αβγά και, τέλος, από το ψωμί. Κάνουμε όλα τα κομμάτια και τα ακουμπάμε σε ένα πιάτο. Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε ένα τηγάνι.

Καλό είναι να βάλουμε τα σνίτσελ για 15 λεπτά στην κατάψυξη, αυτό κάνει ακόμα πιο τραγανό το αποτέλεσμα. Τηγανίζουμε από 1,5-2 λεπτά στην κάθε πλευρά και μετά βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο γάλακτος και αφήνουμε να κάψει.

Για τη σάλτσα: Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα ή σε φέτες και σοτάρουμε να πάρουν χρώμα. Επειτα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για λίγο να ψηθεί, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος, τα μανιτάρια, τη μουστάρδα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα