Κριθαράκι με γαρίδες και μπούκοβο

09.03.2021 / 18:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
zimarika-mikri-430x575

Υλικά
500γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος
350γρ. κριθαράκι
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
100ml κρασί
250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 καλή πρέζα μπούκοβο
1 λεμόνι, το ξύσμα
1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το κριθαράκι. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα ντοματίνια, ανάλογο αλατοπίπερο και όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστεί το φαγητό.

Μετά την πρώτη δυνατή βράση χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά το φαγητό για να μην κολλήσει.

Όταν μαγειρευτεί al dente το κριθαράκι και μείνει το φαγητό με λίγα υγρά, προσθέτετε τις γαρίδες, το μπούκοβο και το ξύσμα του λεμονιού. Μαγειρεύετε λίγο ακόμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα και τον μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα