Συνταγή για σολομό με σπανάκι και μανιτάρια

08.05.2024 / 20:04
BeFunky-collage-2022-05-26T143817.459

Ο σολομός είναι ένα από τα πιο θρεπτικά ψάρια και το σπανάκι δυναμωτικό και ιδιαίτερα υγιεινό. Σήμερα θα τα συνδυάσεις με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος δημιουργώντας ένα λαχταριστό πιάτο.

Συστατικά
4 μεσαία φιλέτα σολομού
2 κ. σ. ελαιόλαδο
3-4 λίγα φύλλα σπανάκι
1/2 συσκευασία μανιτάρια
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
2 κ. σ. βούτυρο
1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
λίγο λευκό κρασί
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
Αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος
Πλένεις πολύ καλά το σολομό και αφαιρείς το δέρμα
Πλένεις σχολαστικά και καθαρίζεις το σπανάκι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και το αφήνει να κάψει
Ρίχνεις τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρεις για 2-3 λεπτά λεπτά γυρίζοντας τα για να πάρουν χρώμα
Βγάζεις το σολομό και τον τοποθετείς σε ένα πιάτο πάνω σε απορροφητικό χαρτί
Ρίχνεις στο τηγάνι το βούτυρο, το κρεμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο, τα σοτάρεις για 1-2 λεπτά και τα σβήνεις με το κρασί
Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τον μάραθο, τον χυμό lime και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει
Προσθέτεις το σπανάκι και το ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
Μόλις μαλακώσει βάζεις τον σολομό στο τηγάνι και τον γυρίζεις προσεχτικά για 1-2 λεπρά με μια σπάτουλα ώστε να καλυφθεί με την σάλτσα
Είναι έτοιμος για σερβίρισμα

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα