Κοτόπουλο παρμεζάνα

09.01.2021 / 9:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3654_chickenparmesanland_sized

ΥΛΙΚΑ

Για το Chicken Parmesan

  • παναρισμένο κοτόπουλο
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 120 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10 γρ. βασιλικός, σε φύλλα

Για το παναρισμένο κοτόπουλο

  • 800 γρ. κοτόπουλο στήθος, 4 κομμάτια, χωρίς κόκαλο χτυπημένα σε πάχος 1εκ.
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, τριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 
  • 15 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Chicken Parmesan

Βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος ενός πυρίμαχου σκεύους που να χωράει άνετα τα παναρισμένα κοτόπουλα στη σειρά. Τοποθετούμε πάνω στη σάλτσα το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας στο κάθε κομμάτι κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, 15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.

Για το παναρισμένο κοτόπουλο

Αλατίζουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας και την περνάμε αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς τη μετά για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα τη βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα να στραγγίξει και τέλος τη γυρνάμε στο τριμμένο ψωμί, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές της. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο, ώστε όταν βάλουμε το σνίτσελ, το λάδι να καλύπτει μέχρι τη μέση το φαγητό. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνει κρούστα πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη. Βγάζουμε το σνίτσελ από το τηγάνι και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ