Σπαγγέτι με καυτερή σάλτσα κάπαρη και ελιές

08.01.2021 / 9:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
shutterstock_1653724360

Αρωματική συνταγή για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων

Υλικά

  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/2 κ. γλ. σπόρους τσίλι (προαιρετικά)
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 120 γρ. ελιές
  • 2 κ. γλ. κάπαρη
  • 300 γρ. σπαγγέτι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και σοτάρετε για 10 λεπτά.
  4. Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό.
  5. Ρίξτε στο τηγάνι τη ντομάτα, την κάπαρη και τις ελιές και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  6. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα στο σκεύος με τη σάλτσα.
  7. Ανακατέψτε καλά και γαρνίρετε με το φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα