Παρασκευή, 15.01.2021, 9:27 μμ

Κοτόπιτα με μανιτάρια

07.01.2021 / 9:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kotopita

Εύκολη και γρήγορη επιλογή για όλες τις ώρες

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο για πίτα
  • 5 μπούτια κοτόπουλου (βραστά ή ψητά) ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή συσκευασία μανιτάρια
  • 1 μικρή συσκευασία μοτσαρέλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρασί
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Σβήστε με το κρασί, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί και απλώστε τα 5 φύλλα πίτας από τη συσκευασία, ρίχνοντας λίγο λάδι ενδιάμεσα.
  4. Προσθέστε στο κοτόπουλο τα τυριά και ανακατέψτε καλά.
  5. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα.
  6. Περιχύστε με την κρέμα γάλακτος και καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, ρίχνοντας ενδιάμεσα και πάλι λάδι.
  7. Αλείψτε με το χτυπημένο αβγό όλη την επιφάνεια της πίτας, ρίξτε το σουσάμι και λίγο νερό, χαράξτε και ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα