Ιμάμ Μπαϊλντί

24.06.2021 / 9:33
imam-mpailnti-500-960x480

Ιμάμ Μπαϊλντί χωρίς τηγάνισμα για μια εύκολη συνταγή! Ακολουθήστε τις οδηγίες και σε λιγότερο από 1 ώρα θα έχετε το νοστιμότερο φαγητό.

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες ή τσακώνικες
2 μεγάλες ντομάτες
4 μέτρια κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
300 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
150 ml χλιαρό νερό
1 κύβο λαχανικών
300 γραμμ. φέτα
200 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας

Διαδικασία

Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δυο κατά μήκος. Τις χαράζουμε εσωτερικά με ένα μαχαιράκι κάνοντας σταυρωτά κοψίματα. Τις αλατίζουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και, όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και από τις δυο μεριές.

Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, τις βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Σε ένα άλλο τηγάνι, βάζουμε 70 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια για περίπου 15 λεπτά.

Όταν πάρουν ένα χρυσάφι χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον πελτέ, την ντομάτα κονκασέ και 150 μλ χλιαρό νερό με ένα κύβο λαχανικών. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να δέσει η ντομάτα.

Σε ένα λαδωμένο με ελαιόλαδο ταψί φούρνου, αραδιάζουμε τις μελιτζάνες. Μετά βάζουμε από πάνω το μείγμα με τα κρεμμύδια και την σάλτσα ντομάτας. Κόβουμε τις φρέσκιες ντομάτες σε μικρό καρεδάκι χωρίς σπόρια. Σε κάθε μελιτζάνα βάζουμε μια ποσότητα από τη φρέσκια ντομάτα και τέλος αραδιάζουμε από πάνω την φέτα σε κομμάτια. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180.
Σερβίρουμε από πάνω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα