Η συνταγή της ημέρας: Τραγανές δίπλες από τον Πέτρο Συρίγο

10.12.2021 / 9:30
diples-500-960x480

Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή για δίπλες… Τραγανές, μελωμένες, πεντανόστιμες, η καλύτερη πρόταση για τα Χριστούγεννα.

Υλικά

500 γραμμ. αλεύρι
4 αυγά
20 γραμμ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
10 γραμμ. ξύδι
10 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
30 ml ούζο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα
Μέλι & καρύδια (σπασμένα)

Διαδικασία

Χτυπάτε τα αυγά για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το βούτυρο, το ξύδι και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Το προσθέτετε σταδιακά στα υπόλοιπα υλικά και δουλεύετε το μείγμα μας μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 30-35′. Ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη μέχρι το φύλλο να γίνει πολύ λεπτό. Κόβετε σε λωρίδες 10×5εκ..

Βάζετε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα να κάψει καλά. Προσθέτετε μία μία τις δίπλες στην κατσαρόλα. Μόλις βάλετε κάθε δίπλα στο λάδι, την «διπλώνετε»/ τυλίγετε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του λαδιού οι δίπλες θα αποκτήσουν αμέσως το σχήμα τους.

Τηγανίζετε για 2-3 λεπτά τις δίπλες και κατόπιν τις βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρετε με μέλι και πασπαλίζετε με καρύδια, τα οποία έχετε χοντροσπάσει στο χέρι

ELEFTHEROSTYPOS.GR

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα