Σαραφιόλια Μάνης: Η Μάνη είναι γνωστή για τις πολύ γευστικές συνταγές της και κυρίως για τις πίτες της.
Μία από τις αγαπημένες πίτες, λοιπόν, είναι και η Σαραφιόλια.
Σαραφιόλια: Η συνταγή που θα λατρέψεις
Για το φύλο απαιτούνται
- Δύο κούπες αλεύρι σκληρό
- λίγο αλάτι
- ένα σφηνάκι λάδι
- 3 κουταλιές ξύδι
- καλό ζύμωμα και 1 ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί.
Εν συνεχεία τρίβουμε σε μία κατσαρόλα κίτρινο κολοκύθι 4 με 5 φλυτζάνια, το γιαχνίζουμε με λίγο λαδάκι και 1 φλιτζάνι ζάχαρη ενώ προσθέτουμε και λίγη κανέλα.
Τέλος ανοίγουμε το φύλο μας, προσθέτουμε τη γέμιση, το κλείνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.