Η συνταγή της ημέρας: Τορτελίνια με μπέικον και κρέμα γάλακτος

12.10.2021 / 10:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tortelinia-bacon-500-960x480

Για τους μακαρονάδες αυτή η συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες τους. Τορτελίνια με μπέικον και κρέμα γάλακτος από τον Πέτρο Συρίγο που ξετρελαίνουν τους πάντες.

Υλικά

1 πακέτο τορτελίνια (500 γραμμ.)
150 γραμμ. μπέικον
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κονσέρβα αποφλοιωμένη ντομάτα
1 καυτερή πιπεριά
150 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό

Διαδικασία

Κόβετε το μπέικον σε μικρούς κύβους. Βράζετε τα τορτελίνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατόνερο. Ανοίγετε την κονσέρβα και παίρνετε τις ντομάτες από μέσα και τις σπάτε με το χέρι σε ένα μπολ.

Τα σουρώνετε και τα λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το μπέικον που το έχετε κόψει σε κύβους με λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

Σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτετε μπόλικη παρμεζάνα (κρατήστε και για από πάνω) και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω για να δώσει ωραίο άρωμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα