Συνταγή: Εύκολα μπισκότα με ζάχαρη και κανέλα

10.10.2021 / 15:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mpiskota

Υλικά
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 φλιτζ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες σε σκόνη
2 αυγά
1 μυτιά αλάτι
1 κ.σ. κανέλα
½ φλιτζ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
λίγη επιπλέον ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Βγάζουμε στον πάγκο δύο μεσαία μπολ και χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Στο ένα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μαλακωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν. Στο διπλανό ρίχνουμε τα ασπράδια και, αφού τα ανακατέψουμε κάμποσο και αφρατέψουν, προσθέτουμε και τους κρόκους. Ένα λεπτό μετά ενώνουμε τα δύο μίγματα σε ένα μπολ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σταδιακά ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το κοσκινισμένο αλεύρι. Στο τέλος αλάτι και βανίλια.

Αφού το μίξερ κάνει τη δύσκολη δουλειά, το αφήνουμε στην άκρη και ζυμώνουμε και με το χέρι για να βεβαιωθούμε πως τα υλικά έχουν ενσωματωθεί. Βάζουμε το μπολ όπως έχει για 15 με 20 λεπτά στο ψυγείο, για να σφίξει η ζύμη. Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή με τα χέρια μας, ώσπου να φτάσει σε πάχος το μισό εκατοστό.

Σε ένα ρηχό πιάτο αδειάζουμε ζάχαρη κρυσταλλική και μπόλικη κανέλα, ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε μία σχάρα ή ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Με κουπ-πατ σχηματίζουμε στη ζύμη τα μπισκότα και τα περνάμε από το πιάτο με τη ζάχαρη-κανέλα πριν τα απλώσουμε στη λαδόκολα. Με αυτά τα υλικά προκύπτουν περίπου 50 μπισκότα, που σημαίνει πως θα χρειαστούν δύο φουρνιές για να ψηθούν. Φουρνίζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα