Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο ρολό, γεμιστό με τυριά, στον φούρνο

19.10.2021 / 9:30
mosxarisio-rolo-sirigos-500-960x480

Μοσχαρίσιο ρολό, γεμιστό με τυριά, στον φούρνο από τον Πέτρο Συρίγο. Μία υπέροχη συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι.


Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 αυγά
3 φέτες τριμμένη ψίχα ψωμιού
80 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
250 γραμμ. σάλτσα ντομάτας έτοιμη
150 γραμμ. καπνιστό τυρί
150 γραμμ. μοτσαρέλα σε κύβους
150 γραμμ. πιπεριές ψητές (βάζο)
70 γραμμ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Τρίβετε το ψωμί στο μούλτι, μόνο την κόρα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα αβγά, τα χτυπάτε με ένα πιρούνι και προσθέτετε τον κιμά, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτας και το ψωμί. Ανακατεύετε καλά και το βάζετε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Βάζετε στον πάγκο δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο και εσωτερικά τοποθετείτε λαδόκολλα. Απλώνετε τον κιμά, ώστε να διαμορφώσετε ένα τετράγωνο 20Χ30 εκ. Στο κέντρο βάζετε σε κομμάτια το καπνιστό τυρί, τη μοτσαρέλα, τις πιπεριές κομμένες και τις ελιές. Προσοχή: Αφήνετε από τις άκρες λίγο περιθώριο. Ρολάρετε σταδιακά και σφιχτά με τη λαδόκολλα και τη μεμβράνη μαζί και τυλίγετε σε σχήμα καραμέλας.

Το βάζετε σε ένα ταψί, βάζετε λίγο νερό κάτω και ψήνετε για 40 λεπτά. Επειτα βγάζετε από τον φούρνο, ανοίγετε από πάνω με το μαχαίρι, περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και βάζετε πάλι στον φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρείτε από τον φούρνο, αφήνετε 10-15 λεπτά να κάτσει και μετά κόβετε σε φέτες, γαρνίρετε με τη σάλτσα, τριμμένη παρμεζάνα και φυλλαράκια βασιλικού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα