Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκι γίγας με κασέρι από τον Πέτρο Συρίγο

28.01.2022 / 10:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mpifteki-gigas-kaseri-500-960x480

Μπιφτέκι γεμιστό με τυρί κασέρι! Μια φανταστική συνταγή για αφράτο μπιφτέκι και λαχταριστό τυρί… Θα το έχετε έτοιμο σε 30 λεπτά και η γεύση του θα σας τρελάνει.

Υλικά

1 κιλό κιμά μόσχου
200 γραμμ. ενδομυϊκό λίπος
1 μικρό λευκό κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά από αποξηραμένο ψωμί του τοστ στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ασπράδι από ένα αυγό
Αλάτι & πιπέρι
360 γραμμ. κασέρι για την γέμιση


Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε ελαφρά για να βγει το μπιφτέκι μας αφράτο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα. Πλάθουμε μπιφτέκια των 200 γρ..

Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Κόβουμε το κασέρι σε 3 κομμάτια (130 γρ το καθένα). Ενώνουμε δυο μαζί και βάζουμε στο κέντρο τους το κασέρι. Στο μείγμα δεν βάζουμε καθόλου αλάτι.
Θα αλατίσουμε και από τις δυο μεριές πριν το βάλουμε στη σχάρα.

Καλά θα είναι να τα ψήσουμε από την κάθε πλευρά για 3 λεπτά και μετά να τα γυρίσουμε σταυρώνοντας τις γραμμές της σχάρας. Όπως είναι ζεστά, τα πασαλείβουμε με φρέσκο βούτυρο και τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού. Φυσικά τα πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα