Τα «Φιλαράκια» έχουν το δικό τους βιβλίο μαγειρικής

25.01.2022 / 16:04
φιλαρακια

Από τις πιο δημοφιλείς κωμικές σειρές που πέρασαν ποτέ από την μικρή οθόνη, τα «Φιλαράκια» έσπασαν πολλά ρεκόρ τηλεθέασης, απέσπασαν πολλά βραβεία και μας κέρασαν πολλά γέλια. Το τελευταίο επεισόδιο μπορεί να προβλήθηκε το 2004, αλλά, η εξαμελής παρέα εξακολούθησε να μας συντροφεύει, αποκτώντας μέσα από τις αμέτρητες επαναλήψεις και νέο κοινό.

Τόσα χρόνια μετά βλέπεις πιτσιρίκια να φορούν μπλουζάκια με το λογότυπο του διάσημου sit-com. Πολλοί διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ πέρασαν από τα πλατό των Friends, από τον Μπρατ Πιτ στον Tζορτζ Κλούνεϊ και τον Άλεκ Μπάλντουιν στην Τζούλια Ρόμπερτς και την Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Ο πιο συχνός… συμπρωταγωνιστής της συντροφιάς, όμως, ήταν το φαγητό, που έπαιξε τον δικό του ρόλο στη σειρά, έδωσε την αφορμή για την έκδοση ενός θεματικού βιβλίου μαγειρικής.

Το βιβλίο περιέχει πέρα από τις συνταγές και κάποιες χρήσιμες συμβουλές
Το βιβλίο περιέχει πέρα από τις συνταγές και κάποιες χρήσιμες συμβουλές

Ξεφυλλίζοντας το Friends, H τηλεοπτική σειρά, οι αυθεντικές συνταγές, της Αμάντα Γι, που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, οι φανατικοί της σειράς θα θυμηθούν πολλά επεισόδια. Ήδη από το εξώφυλλο σου φέρνει στο μυαλό τον Τσάντλερ να ανοίγει την πόρτα και να βλέπει τη Μόνικα να χορεύει κλακέτες με μια γαλοπούλα στο κεφάλι. Είναι μόνο η αρχή. Στις σελίδες του βρίσκεις πάνω από εκατό συνταγές, απλές ή πιο σύνθετες, άλλες με άμεσες αναφορές σε χαρακτηριστικές σκηνές και ατάκες της σειράς, κι άλλες με πιο έμμεσες.

Ανάμεσά τους φιγουράρουν οι τηγανητές πατάτες που ο κοιλιόδουλος Τζόι δεν θέλει με τίποτα να μοιραστεί στο ραντεβού του με τη Σάρα, η μπουγιαμπέσα της Μόνικα στο εστιατόριο Alesandro’s, οι ταρτελέτες κρεμμυδιού και τα λαζάνια της, τα πλούσια τραπέζια της Ημέρας των Ευχαριστιών και το σάντουιτς γαλοπούλας που κάνει τον Ρος να εκραγεί όταν του το κλέβουν στο γραφείο. Και εννοείται το αδιανόητο «γλυκό» της Ρέιτσελ, ένα μιξάζ βρετανικής πίτας του βοσκού (shepherd’s pie) και τράιφλ, με μαρμελάδα, κρέμα, σμέουρα, αρακά και κρεμμύδια,  που μόνο ο Τζόι καταφέρνει να φάει (δεν χρειάζεται να τεστάρετε τις γευστικές αντοχές σας, η συνταγή είναι μόνο για την πίτα).

Γυρίζοντας τις σελίδες οι φίλοι της σειράς θα θυμηθούν πολλά ξεκαρδιστικά σκηνικά
Γυρίζοντας τις σελίδες οι φίλοι της σειράς θα θυμηθούν πολλά ξεκαρδιστικά σκηνικά

Το βιβλίο περιέχει δεκάδες συνταγές για ορεκτικά, σνακ, σαλάτες, κυρίως πιάτα και επιδόρπια, που αντλώντας έμπνευση από διάφορα στιγμιότυπα της καθημερινότητας της αγαπημένης συντροφιάς, αποτυπώνουν το πολυσυλλεκτικό νεοϋορκέζικο τοπίο – από μπέιγκελ, μεξικάνικες τσιλακίλες, φαλάφελ και καβουροκροκετες μέχρι σπαλομπριζόλα με τσιμιτσούρι ή ιταλικά μπισκότα αμυγδάλου. Κι οι χορτοφαγικές επιλογές είναι αρκετές πάντως. Η συγγραφέας δεν έχει ξεχάσει και την Φίμπι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα