Γίγαντες λαδορίγανη στην κατσαρόλα

25.01.2021 / 16:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gigantes_ladorigani_NET

Υλικά
500 γρ. γίγαντες μουλιασμένοι σε νερό αποβραδίς
1 φύλλο δάφνης
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 πατάτες, χοντροκομμένες
1 κουτ. του γλυκού ξερή ρίγανη
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
300 ml ζωμό λαχανικών φρέσκο ή ψυγείου
1 λεμόνι
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Ρίχνουμε τους γίγαντες με το δαφνόφυλλο σε μια κατσαρόλα σε άφθονο νερό σε δυνατή φωτιά. Αν χρειαστεί τους ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και, όταν βράσουν, τους σουρώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τους γίγαντες, τις πατάτες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνουν με το λάδι τους.

Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.

Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

Tips
Σε αυτό το φαγητό ταιριάζει και η απαλή μουστάρδα (προσθέστε 1 κουτ. σούπας) ή λίγο λευκό κρασί με το οποίο θα σβήσουμε τα φασόλια πριν προσθέσουμε τον ζωμό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα