Εκμέκ με κρέμα γαλακτομπούρεκου

13.03.2021 / 22:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ekmek-me-krema-galaktompourekou-430x575

Υλικά

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 1½ λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουτ. φρέσκο βούτυρο
  • 10 φράουλες, σε φετούλες

Διαδικασία

Αλείφετε ελαφρά το ταψάκι σας με λίγο βούτυρο. Με ένα ψαλίδι κόβετε το κανταΐφι σε κομμάτια και το βάζετε μέσα στο ταψάκι. Πιέζετε με το χέρι σας όσο μπορείτε για να κάτσει καλά μέσα στο ταψί. Γεμίζετε με κανταΐφι το ταψί μέχρι ύψους 1,5εκ.

Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνετε το κανταΐφι ούτως ώστε να πάει παντού. Ψήνετε στο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσει καλά το κανταΐφι.

Όσο ψήνεται στον φούρνο ρίχνετε τα δύο ποτήρια ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη βανίλια. Βράζετε μέσα να γίνει ένα πηχτό σιρόπι.

Βγάζετε το κανταΐφι από τον φούρνο και το περιχύνετε με το σιρόπι. Το αφήνετε να φουσκώσει και να περιμένει.

Ετοιμάζετε την κρέμα: Μέσα σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σιμιγδάλι. Όσο είναι ακόμα κρύα ανακατεύετε καλά και το βάζετε στο μάτι και αρχίζετε να τη ζεσταίνετε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κάνει γρομπαλάκια και μέχρι να αρχίσει να δένει. Μόλις δέσει και πήξει τη βγάζετε από τη φωτιά και την ανακατεύετε κάθε 2-3 λεπτά προσθέτοντας και το βούτυρο.

Ρίχνετε πάνω από το κανταΐφι την κρέμα και αφήνετε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Διακοσμείτε με τις φετούλες της κομμένης φράουλας πριν σερβίρετε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα