Αλμυρό κέικ νηστίσιμο

15.03.2022 / 9:30
cake-almiro-500-960x480

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξεκινά την εβδομάδα με την πιο νόστιμη συνταγή, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας… Αλμυρό κέικ νηστίσιμο με ντομάτα, ελιά, κρεμμυδάκι και πολλά μυρωδικά.

Υλικά

3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 φλιτζ. ελιές ψιλοκομμένες
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένος δυόσμος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 φλιτζ. φαρίνα ολικής άλεσης
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι ολικής άλεσης και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Τα ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο.

Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο λάδι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το baking powder, ανακατεύοντας τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες και το κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες.

Λαδώνουμε μία μεσαία, μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μειγμα μέσα στην φόρμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C , στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχουμε αν ψήθηκε, μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από ζυμη, τότε είναι έτοιμο. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα του κέικ κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά προτού το κόψουμε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα