«Μουγγός» πρωθυπουργός

02.12.2022 / 15:49
andreas-panagiotopoulos-810x456

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ,
Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε μια από τις πιο σημαντικές, αλλά υποβαθμισμένες οικονομικά περιοχές του νομού μας, στη Δυτική Αχαΐα, ίσως να φάνηκε σε κάποιους από τους συμπολίτες μας από πρώτη ματιά θετική. Δεν είναι λίγο… να σε επισκέπτεται ο πρωθυπουργός της χώρας, εκεί που δικαίως νομίζεις ότι σε έχει εντελώς ξεχασμένο.
Ωστόσο, ρίχνοντας τη δεύτερη ματιά – την πιο διεισδυτική – και ακούγοντας την ομιλία του στην Πάτρα, τότε ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος θα καταλάβει ότι οι εξαγγελίες, διά των πιο επίσημων χειλέων, αν δεν πρόκειται για «πουκάμισο αδειανό» ή για προσπάθεια παραπλάνησης των κομματικού ακροατηρίου και των Αχαιών ψηφοφόρων, αφορούν σε έργα ήδη δρομολογημένα.
Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος είπε για το κεφαλαιώδες ζήτημα που του τέθηκε από τις τοπικές κοινωνίες, της υδροδοτικής, δηλαδή, ικανότητας του φράγματος του Πηνειού και βελτίωσης αυτού, μόνο αν προκύπτει περίσσευμα νερού από την υπό εκπόνηση μελέτη θα γίνει επέκταση στη Δυτική Αχαΐα.
Στο σημείο αυτό και για την αποκατάσταση της ιστορίας, αξίζει να υπενθυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι το εν λόγω έργο έχει ενταχθεί στα μεγάλα έργα υποδομών το 2017 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τα ανωτέρω κρίσιμα ζητήματα έχουν λυθεί προ πολλού από τους περιβαλλοντικούς όρους της υπάρχουσας μελέτης επέκτασης του φράγματος στην Δυτική Αχαΐα.
Επιπλέον ένα μεγάλο ερώτημα έχει γεννηθεί σχετικά με τους λόγους που το έργο μεταφέρεται στην αρμοδιότητα άλλου υπουργείου, με αυθαίρετο ορισμό χρηματοδότησης που δεν προκύπτει από τη μελέτη.
Και αναρωτιόμαστε, μήπως τελικά γυρίζουμε πίσω και ο μόνος λόγος της «εξαγγελίας» και των ανέξοδων υποσχέσεων είναι η εκτόνωση του δυσμενούς κλίματος για την κυβέρνηση που έχουν δημιουργήσει οι εξαιρετικά σοβαρές θεσμικά, πολιτικά και κοινωνικά υποθέσεις των υποκλοπών και πλειστηριασμών – «Πάτση», καθώς και η ανικανότητα στην καταπολέμηση της ακρίβειας;
Ο κ. Μητσοτάκης όμως για όλα αυτά «ποίησε την νήσσαν» και δεν είπε λέξη ούτε για το ζήτημα της επέκτασης της υδροδοτικής ικανότητας του Φράγματος Πηνειού, ούτε και για άλλα πλείστα ζητήματα που ταλανίζουν τη Δυτική Αχαΐα και τον νομό μας.
Δεν είπε λέξη για το τι θα γίνει με τα λυόμενα σχολικά κτίρια στη Δυτική Αχαΐα και για το σημαντικό ζήτημα του ειδικού σχολείου, ενώ σε μια προσπάθεια επικοινωνιακού αποπροσανατολισμού είχε στείλει προπομπό την υπουργό Παιδείας για να λειάνει το «κακοτράχαλο» για την κυβέρνηση έδαφος της περιοχής.
Δεν είπε λέξη για το πώς η ΔΕΥΑ θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα στο ασφυκτικό περιβάλλον της ενεργειακής κρίσης, αφού είναι εκτός της απευθείας χρηματοδοτικής επιδότησης.
Δεν είπε λέξη για τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Δεν είπε λέξη για τη μείωση του αγροτικού τιμολογίου του ηλεκτρικού ρεύματος.
Δεν είπε λέξη για το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων που καθιστούν απαγορευτική την καλλιέργεια και επιτείνουν το επισιτιστικό πρόβλημα της χώρας με πρώτο το λίπασμα -χρειάζεται άμεσα πρόβλεψη για τη δυνατότητα εγχώριας παραγωγής- και μετά τα υπόλοιπα, όπως οι ζωοτροφές, που έχουν ανάγκη γενναίας επιδότησης.
Δεν είπε λέξη για τη σύνδεση του αεροδρομίου Αράξου και της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών (ΒΙ.ΠΕ.) με το τρένο που θα δημιουργήσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές για τη Δυτική Αχαΐα και ευρύτερα όλο τον νομό και την περιφέρεια.
Αυτή η σιωπή όμως του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του γυρίζει μπούμερανγκ και ολοένα δυναμώνει τη φωνή των πολιτών που θέλουν λύσεις για τα προβλήματά τους προοιωνίζοντας τη μεγάλη πολιτική προοδευτική Αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας και η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα