4 κοκτέιλ στην πιο φρουτένια και αρωματική εκδοχή τους

18.07.2021 / 22:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mojito-anoigma-575x458

Καλοκαίρι. Ζέστη. Τι πιο χαλαρωτικό από ένα κλασικό κοκτέιλ! Παρακάτω θα βρείτε 4 κλασικά κοκτέιλ στην πιο φρουτένια τους και ανάλαφρη εκδοχή. Η Hannah Guinness «παίζει» με τα συστατικά, δίνοντας νότες δροσιάς σε αγαπημένα ποτά.

1 . Tequila Cosmopolitan
5 λεπτά| Εύκολο| Για ένα άτομο
Εδώ αντικαθιστούμε τη βότκα με tequila και τον χυμό κράνμπερι με τσάι ιβίσκου.

50 ml tequila λευκή
15 ml triple sec ή λικέρ Cointreau
15 ml χυμό λάιμ + 1 φέτα για το γαρνίρισμα
25-50 ml τσάι ιβίσκου ρόφημα, κρύο*
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και χτυπάμε με πάγο.
Σερβίρουμε σε ποτήρι για μαρτίνι γαρνίροντας με μια φέτα λάιμ.

Σημείωση: Φύλλα από τσάι ιβίσκου (καρκαντέ) θα βρείτε και σε καταστήματα μπαχαρικών.

2 . Whisky Sour με ανανά
5 λεπτά| Εύκολο| Για ένα άτομο
Λίγος χυμός ανανά μεταμορφώνει αυτό το κλασικό κοκτέιλ σε ένα ελαφρύ καλοκαιρινό ποτό.

2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
60 ml μπέρμπον
25 ml χυμό λεμονιού
25 ml χυμό ανανά
1 ασπράδι αυγού παστεριωμένο (στα σουπερμάρκετ)
1 φέτα ανανά για το γαρνίρισμα

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και χτυπάμε με πάγο για 15΄΄-20΄΄. Σουρώνουμε σε χαμηλό ποτήρι τύπου old fashioned και γαρνίρουμε με μια φέτα ανανά.

3 . Virgin Mojito
5 λεπτά| Εύκολο| Για ένα άτομο
Γεμάτο αρώματα μέντας ή δυόσμου αλλά χωρίς αλκοόλ, το κλασικό Μojito γίνεται υπέροχο αντικαθιστώντας απλώς το ρούμι με χυμό μήλου αναμεμειγμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου. Ναι, ο συνδυασμός των δύο αυτών υλικών λειτουργεί άψογα!

1 λάιμ, κομμένο στη μέση και σε φέτες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
6 φύλλα μέντας ή δυόσμου + επιπλέον για το σερβίρισμα
3-4 κουτ.σούπας χυμό μήλου
4-5 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου
ανθρακούχο νερό

Με το ειδικό ξύλινο γουδοχέρι για Μojito πιέζουμε τις φέτες λάιμ και τη ζάχαρη σε ψηλό ποτήρι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα φύλλα δυόσμου ή μέντας και χτυπάμε με τον ίδιο τρόπο για λίγο ακόμα. Ρίχνουμε πάγο, τον χυμό μήλου αναμεμειγμένο με το εκχύλισμα αμυγδάλου, ανακατεύουμε και απογεμίζουμε με ανθρακούχο νερό. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου ή μέντας.

4 . Caipirinha
3 λεπτά| Εύκολο| Για ένα άτομο
Οι λάτρεις του Μojito θα ενθουσιαστούν με αυτό το ζωηρό κοκτέιλ με νότες εσπεριδοειδών. Η συμβουλή μου; Κυλήστε τα λάιμ στον πάγκο σας πιέζοντας καλά για να βγάλουν όλο τον χυμό και τα έλαιά τους όταν τα κόψετε.

1/2 λάιμ, σε φέτες
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
50 ml cachaca

Ρίχνουμε τις φέτες λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι τύπου old fashioned και πιέζουμε καλά με το ειδικό ξύλινο γουδοχέρι για Μojito να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε πάγο, απογεμίζουμε με cachaca και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να λιώσει ελαφρώς ο πάγος.

Συνταγές: Hannah Guinness – Φωτογραφία: Ant Duncan – Styling: Gillian McNeil and Janine Ratcliffe

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα