Σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή με 3 μόνο υλικά

18.07.2021 / 19:56
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3087386

Εύκολο σπιτικό παγωτό με 3 υλικά χωρίς παγωτομηχανη.

Υλικά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ 400 gr
1 σαντιγί μορφάτ
2-3 κουταλιές της σούπας λικέρ

Εκτέλεση

Βάζουμε το τενεκεδάκι της μορφάτ στη συντήρηση για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Τοποθετούμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για περίπου 1.5 ώρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη μορφάτ με το μίξερ για τουλάχιστον 10 λεπτά. Είναι πολύ σημαντικό η σαντιγί να χτυπηθεί πάρα πολύ καλά προκειμένου το παγωτό να βγει μαλακό.

Ρίχνουμε στο μπολ και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για ακόμη 1 λεπτό.

Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε και το κονιάκ και xτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για άλλα 10 λεπτά.

Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.

Η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι περίπου 2 λίτρα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα