Βλάχικη πλιγουρόπιτα με φέτα

29.01.2021 / 9:33
20181217171054_pligouropita-me-feta-430x575

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τραχανά από πλιγούρι
  • 3 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια φέτα σπασμένη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ελάχιστο αλάτι

Διαδικασία

Μουλιάζετε στο χλιαρό νερό τον τραχανά για μια ολόκληρη νύχτα. Την επομένη ανακατεύετε τον τραχανά με το ελαιόλαδο και λίγο αλατάκι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε ένα ταψί και μεταφέρετε τον τραχανά μαζί με το ελάχιστο νεράκι που θα έχει απομείνει, γιατί θα το έχει ρουφήξει ο τραχανάς. Απλώνετε ομοιόμορφα και προσθέτετε πάνω του τη φέτα.

Μοιράζετε στην επιφάνεια ομοιόμορφα το βούτυρο σε κυβάκια και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αυτή η βλάχικη πίτα, με καταγωγή από τον θεσσαλικό κάμπο, τρώγεται σκέτη, αλμυρή αλλά και περιχυμένη με μέλι ή πασπαλισμένη με ζάχαρη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα