Το ανθυγιεινό λάθος που κάνετε όταν μαγειρεύετε ρύζι

29.01.2022 / 17:34
ruzi2

Γιατί πρέπει να το πλένετε πολύ καλά πριν το μαγείρεμα

Το ρύζι αποτελεί βασική τροφή για πολλούς ανθρώπους, ενώ πρόκειται πάντα και για μια πολύ εύκολη και γρήγορη ως προς την παρασκευή της λύση συνοδευτικού για το κυρίως πιάτο σας. Ωστόσο, σύμφωνα με το Healthline, στο ρύζι συναντάται το ανόργανο αρσενικό, ένα «τοξικό ιχνοστοιχείο» που μπορεί πραγματικά να εισέλθει στην τροφική αλυσίδα μέσω των υπόγειων υδάτων.

Εάν, λοιπόν, δεν ξεπλύνετε το ρύζι πριν το χρησιμοποιήσετε, κάνετε ένα κρίσιμο λάθος. Αυτό συμβαίνει επειδή το ξέπλυμα του ρυζιού αφαιρεί μέρος αυτής της περίσσειας αρσενικού. Κάνοντάς το, μάλιστα, πριν προσθέσετε το ρύζι στην κατσαρόλα μπορείτε να αφαιρέσετε από 10 έως 28% αρσενικό.

Γιατί πρέπει να πλένετε το ρύζι πριν το μαγειρέψετε
Το πλύσιμο του ρυζιού είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν χρησιμοποιείτε καστανό ρύζι, καθώς περιέχει περισσότερο αρσενικό από το λευκό ρύζι. Ενώ το ξέβγαλμα του ρυζιού είναι ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας, θα πρέπει, επίσης, να βεβαιωθείτε ότι το ρύζι έχει άφθονο νερό για να μαγειρευτεί. Μάλιστα, το πλύσιμο του ρυζιού σας εκ των προτέρων και το μαγείρεμα σε καθαρό νερό μπορεί να μειώσει την ποσότητα του αρσενικού κατά 57%, αναφέρει το Ηealthline. Εάν, ωστόσο, η χρήση λευκού ή καστανού ρυζιού εξακολουθεί να σας κάνει να νιώθετε άβολα, μπορείτε να μεταβείτε σε άλλους τύπους ρυζιού που έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αρσενικό, όπως ρύζι jasmine ή μπασμάτι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα