Τηγανητό ρύζι

08.11.2020 / 12:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
1486466134249

Τηγανητό ρύζι, ένα πανεύκολο και πολύ αγαπημένο ασιατικό πιάτο.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο κίτρινο βρασμένο
  • 3 κ.σ. σουσαμέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού χοιρινό μαγειρεμένο  και ψιλοκομμένο ή ψιλοκομένες φέτες καπνιστό χοιρινό (εμπορίου)
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε

  • Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το σησαμέλαιο. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο και τον αρακά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το ρύζι και το χοιρινό και ανακατεύουμε πολύ καλά για 3 λεπτά. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του τηγανιού. Σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα ρίχνουμε στη λακκούβα. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με ξύλινη κουτάλα, πρώτα στο κέντρο και σιγά σιγά προς τα έξω, ώστε να ψηθούν τα αυγά και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τη σόγια, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα