Συνταγή: Πανεύκολη ψητή κρέμα λεμονιού από τον Στέλιο Παρλιάρο – ΒΙΝΤΕΟ

20.10.2022 / 15:06
krema lemoniou

ΥΛΙΚΑ
Για 4-5 ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή ένα μεγάλο διαμέτρου 22-24 εκ.
500 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
300 γρ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
10 αυγά
190 γρ. βούτυρο, λιωμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το αμύγδαλο, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Ομογενοποιούμε πολύ καλά έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 30 λεπτά τα ατομικά ή 1 ώρα το μεγάλο σκεύος.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα