Συνταγή: Μαγειρίτσα αυγολέμονο με μανιτάρια και σπανάκι

23.04.2022 / 9:12
mageiritsa

Υλικά

1/2 κιλό λευκά μανιτάρια

1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους

100 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα

1 κιλό σπανάκι

100 γρ. πράσο το λευκό μέρος

3 – 4 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ή μάραθο ψιλοκομμένο

1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για το αυγολέμονο :

2 τεμ. αυγά

1 τεμ. χυμό λεμονιού

Για την επικάλυψη :

άνηθο ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αποξηραμένα μανιτάρια να μουλιάσουν για 30 λεπτά προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να τα καλύψει τελείως.

Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά καρεδάκια.

Ψιλοκόβουμε το πράσο και το φρέσκο κρεμμυδάκι .

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με το κρεμμυδάκι μέχρι να μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια ( τα πορτσίνι σουρωμένα ) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.

Όταν εξατμιστούν τα υγρά από τα λαχανικά ρίχνουμε το σπανάκι κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα.

Σοτάρουμε μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και το νερό από τα μανιτάρια που μουλιάσαμε να καλύψει τα λαχανικά και μαγειρεύουμε στη μεσαία ταχύτητα για 10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Τα τελευταία 10 λεπτά ρίχνουμε τον άνηθο ή τον μάραθο και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται το φαγητό αλάτι και πιπέρι ακόμα.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας το ασπράδι με τον αυγοδάρτη και μόλις αφρίσει ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε να ενωθούν με το ασπράδι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά.

Βγάζουμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς και με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε ζωμό από την μαγειρίτσα στα αυγά χτυπώντας παράλληλα με τον αυγοδάρτη.

Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε δυο τρεις φορές και στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.

Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγολέμονο και δεν βάζουμε ξανά στη φωτιά γιατί θα κόψει το αυγολέμονο.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Την συνταγή προτείνει η Νικόλ Μαρίνου στο nicolscooking

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα