Συνταγή: Φτιάχνουμε σπιτική κέτσαπ

01.01.2022 / 14:52
ketchup

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κεσεδάκι ντομάτα κονκασέ
80 ml μηλόξιδο
250 ml χυμός μήλου

Διαδικασία

Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε τα λαχανικά καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και την ντομάτα κονκασέ. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το μηλόξιδο και τον χυμό μήλου, ο οποίος θα δώσει καταπληκτικό άρωμα και υφή στη σπιτική κέτσαπ μας. Ρίχνουμε λίγο τζίντζερ για πιο πικάντικο αποτέλεσμα. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφήνουμε την κέτσαπ να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να να πιει τα υγρά της, για περίπου 15 λεπτά. Κατόπιν, μεταφέρουμε την κέτσαπ στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Επαναφέρουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και τη ζεσταίνουμε ελαφρώς.

Στη συνέχεια ισομοιράζουμε τη κέτσαπ σε αποστειρωμένα βαζάκια για να τη διατηρήσουμε φρέσκια και αρωματική για μήνες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα