Μην ξεχνάτε, στην φανουρόπιτα, πρέπει να βάζετε ή 7 ή 9 υλικά.
ΥΛΙΚΑ
100 μλ ηλιέλαιο
200 μλ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
130 γρ ζάχαρη
1 κ.γλ κανέλα
1 κ.σ κονιάκ ( προαιρετικά )
1/4 κ.γλ γαρύφαλλο (προαιρετικά)
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 φακ baking powder 20γρ
1/2 φλ καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά )
Λίγο λάδι και λίγο σουσάμι για την φόρμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλύσουμε την ζάχαρη όσο περισσότερο μπορούμε (βοηθάει στο να μην μας τρίβεται το αποτέλεσμα). Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε τόσο ώστε να έχουμε ένα ωραίο μείγμα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ρίχνουμε ένα ανακάτεμα.
Λαδώνουμε μια φόρμα 20 εκ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στον αέρα στους 160-170 βαθμούς αναλόγως το ποσό δυνατός είναι ο φούρνος σας για περίπου 40 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος ακουμπάμε ελαφρά το χέρι μας πάνω στην φανουρόπιτα και αν είναι σταθερή τότε μπορούμε να μπήξουμε την λάμα ενός μαχαιριού και να σιγουρευτούμε ότι είναι ψημένη! Αν βγει στεγνό είναι έτοιμη.