Προσωπική προβολή

10.06.2023 / 9:00
vgenopoulos_fanis

ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ποίκιλα σχόλια μεταξύ ιατρικών και των υγειονομικών της περιοχής έχει προκαλέσει ο τρόπος που χειρίζεται η 6η Υγειονομική Περιφέρεια την επίσημη σελίδα της στο Facebook. Όπως λέγεται μεταξύ των γιατρών και των υγειονομικών της Πάτρας, η σελίδα χρησιμοποιείται για την προσωπική προβολή του διοικητή Γιάννη Καρβέλη παρά για την ανάδειξη του έργου των ανθρώπων που πασχίζουν καθημερινά για να κρατήσουν όρθιο το Σύστημα Υγείας. Μάλιστα, σε κλειστές ομάδες υγειονομικών στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά σχόλια που ασκούν κριτική σε αυτή την πολιτική.

Η Υγειονομική Περιφέρεια είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με συγκεκριμένη αποστολή: Τον προγραμματισμό, συντονισμό, εποπτεία και έλεγχο της λειτουργίας όλων των φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και η δική μας Υγειονομική Περιφέρεια καλύπτει γεωγραφικά την Πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο και τα Νησιά του Ιονίου, με έδρα την Πάτρα. Ο δε, ρόλος του διοικητή, ο οποίος πλαισιώνεται από δυο υποδιοικητές, είναι να συντονίζει το έργο αυτό. Ωστόσο, όπως διαπιστώνει κανείς κάνοντας μια μικρή αναζήτηση, οι αναρτήσεις αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία το πρόσωπο του διοικητή της 6ης Υγειονομικής  Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και μάλιστα πολλές φορές για επισκέψεις και δραστηριότητές του οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα καθήκοντα του.

Οι αναρτήσεις Καρβέλη

Η σελίδα με την ονομασία «6η ΥΠΕ» από τα αρχικά της Υγειονομικής Περιφέρειας στο Facebook διαθέτει περί τους 3.800 ακόλουθους, οι οποίοι περιμένουν μέσω αυτής να πληροφορηθούν για τις δράσεις του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, τις προκηρύξεις θέσεων μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, τους διαγωνισμούς για προμήθειες, κτλ.

Στις αναρτήσεις όμως της σελίδας δεσπόζουν οι φωτογραφίες του κ. Καρβέλη σε όλες τις αναρτήσεις, καθώς ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας απαθανατίζεται από τον φωτογραφικό φακό, είτε εντελώς μόνος του, είτε πλαισιωμένος από διάφορους παράγοντες και εργαζόμενους των Μονάδων Υγείας που εποπτεύει. Εντύπωση δε, προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φωτογραφίες από τους δυο υποδιοικητές της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μάλλιο και Ιωάννη Νικόπουλο, γεγονός που σχολιάζεται μεταξύ των κύκλων των υγειονομικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω αποτελεί η φωτογράφιση του κ. Καρβέλη εν πλω, κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας Οθονών στις 21 Μαρτίου και μάλιστα σε διάφορες πόζες. Ανάρτηση που κατά την κοινή λογική δεν προσφέρει κάτι στην ενημέρωση των ακολούθων της επίσημης σελίδας του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου. Άλλη χαρακτηριστική φωτογράφιση του κ. Καρβέλη αποτελεί αυτή μπροστά από πανό της ΟΝΝΕΔ μαζί με στελέχη της Οργάνωσης, η οποία αναρτήθηκε στη σελίδα της 6ης ΥΠΕ στις 5 Μαΐου και προέρχεται από την επίσκεψή του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας στην Αμαλιάδα προκειμένου να συμμετάσχει στην προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φωτογραφίες από τη συμμετοχή του κ. Καρβέλη στην εκδήλωση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αναρτημένες επίσης στον επίσημο λογαριασμό της Υγειονομικής Περιφέρειας, όπως και υλικό από επισκέψεις που δέχθηκε στο γραφείο του από υποψηφίους βουλευτές.

Ιδιαίτερη είναι η αγάπη του κ. Καρβέλη για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο καθώς συχνά – πυκνά αναρτώνται στη σελίδα φωτογραφίες να τον δείχνουν να παρακολουθεί αγώνες, ενώ φροντίζει να αναρτά φωτογραφικό υλικό όταν εκκλησιάζεται ή συμμετέχει σε θρησκευτικές εκδηλώσεις, όπως είναι ο εορτασμός της Υπαπαντής στο Αίγιο ή περιφορά του Επιταφίου στη Μητρόπολη της Πάτρας ή της Ανάστασης στον Ναό του Αγίου Ανδρέα, αλλά και από εκδηλώσεις του Στρατού. Ακόμη υπάρχουν φωτογραφίες από τη συμμετοχή του κ. Καρβέλη σε εκδηλώσεις κοπής πίτας συλλόγων που δεν έχουν καμία σχέση με την Υγεία, από μπαζάρ συλλόγων επίσης άσχετους με τους υγειονομικούς, αλλά και από ταβέρνες όπου συντρώγει με γιατρούς και εργαζόμενους.

Ο επισκέπτης μπορεί ακόμη να βρει φωτογραφικό υλικό και από τις παρελάσεις που έχει παρακολουθήσει ο κ. Καρβέλης, ο οποίος – περιέργως πως – αν και βρίσκεται πολύ χαμηλά στη σειρά προβαδίσματος των επισήμων ως διοικητής ΝΠΔΔ, καταφέρνει να έχει θέση στην πρώτη σειρά των επισήμων. 

Η σύγκριση

Επίσημη σελίδα στο Facebook διαθέτει και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια που καλύπτει την Κρήτη, όπου εκεί η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Οι φωτογραφίες του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Νεκτάριου Παπαβασιλείου είναι ελάχιστες και πάντοτε πλαισιώνεται από υγειονομικούς, ενώ η πλειοψηφία των αναρτήσεων έχουν να κάνουν με το έργο που παράγεται είτε από την ΥΠΕ, είτε από τους φορείς που εποπτεύει. Όσο και εάν ψάξαμε δεν βρήκαμε κάποια φωτογραφία του διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης από εκκλησιασμό, από παρελάσεις, από ποδοσφαιρικούς αγώνες, από συνεστιάσεις, ενώ μια φωτογραφία που έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την επίσκεψή του πρωθυπουργού στο νησί, έχει αναρτηθεί στον προσωπικό λογαριασμό του διοικητή και όχι στην επίσημη σελίδα της ΥΠΕ.

Προσωπική προβολή 5
Προσωπική προβολή 6
Προσωπική προβολή 7
Προσωπική προβολή 8

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος*

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα