Πλαζ Πάτρας: Η διαχείριση της παραμένει στην ΕΤΑΔ ως τουριστικό δημόσιο ακίνητο

01.03.2024 / 7:08
ka 23

Ούτε η Κτηματική, ούτε ο Δήμος είναι υπεύθυνοι για την Πλαζ της Πάτρας και για το αν το φετινό καλοκαίρι δούμε καντίνες, κάτι που δεν είχαμε δει πέρυσι με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές αντιδράσεις από τους δημότες.

Το θέμα της Πλαζ της Πάτρας έχει περάσει με νόμο που ψηφίστηκε το περασμένο έτος στην ΕΤΑΔ. Ο νόμος αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr που μίλησε με στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας, είναι ο 5036/23 και αναφέρεται στο άρθρο 71.

Η Πλαζ της Πάτρας έχει χαρακτηριστεί «τουριστικό δημόσιο κτήμα»  και με βάση αυτόν τον χαρακτηρισμό έχει περάσει στην ΕΤΑΔ που ουσιαστικά ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, οπότε το καθεστώς της διαχείρισης της διαφέρει από τις υπόλοιπες παραλίες και τους αιγιαλούς.

Μάλιστα, λόγω του συγκεκριμένου χαρακτηρισμού της ως τουριστικό ακίνητο θα παραμείνει στην ΕΤΑΔ και με τη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση για την χρήση αιγιαλών και παραλιών.

Πέρυσι η δημοτική αρχή είχε αιφνιδιαστεί από τα όσα καθόριζε ο νόμος του 2023 και δεν είχε καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με την ΕΤΑΔ για τη λειτουργία καντίνας ή καντινών. Φέτος γνωρίζει και έτσι ελπίζουμε να κάνει τα απαραίτητα για να δούμε έστω και δύο  καντίνες στην Πλαζ για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα