Πάτρα: Κτίριο “φάντασμα” στο παλαιό λιμάνι “αναζητά” τεχνικό σύμβουλο – Θα το γκρεμίσουν;

29.02.2024 / 21:45
ka 124

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η δημοτική αρχή στις διαδικασίες που χρειάζονται για το θέμα της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης ύστερα από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που έγινε και με τα τρία γραφεία που μοιράστηκαν το δεύτερο βραβείο να έχουν ετοιμάσει την οριστική μελέτη.

Ήδη μέσω  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει εκπονηθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που θα δοθεί στα γραφεία των μελετητών και στη συνέχεια  θα εκπονηθούν ακόμα περισσότερα από το προηγούμενο ΒΑΑ (Βόρειο Πάρκο), όσο και από το νέο  ΒΑΑ του ΕΣΠΑ 2021 -2027.

Για το θέμα της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης μίλησε στον Max Fm ο Παναγιώτης Μελλάς τονίζοντας ότι θα χρειαστεί η πόλη από κοινού να αποφασίσει τι θα δημιουργήσει στην παραλιακή ζώνη με βάση το σκεπτικό που έχει θέσει η δημοτική αρχή, ενώ αναφέρθηκε και στο «αγκάθι»- όπως το χαρακτήρισε -του παλαιού και ετοιμόρροπου Κτιρίου Υπηρεσιών Λιμένα.

«Είναι ένα κτίριο που δεν είναι σε καλή κατάσταση, αυτό έχουν δείξει οι αυτοψίες που έχουν γίνει από τις υπηρεσίες μας όμως το αν θα κατεδαφιστεί ή όχι αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο».

Ο κ. Μελλάς αναφέρθηκε στην πρόθεση που υπάρχει εκ μέρος της δημοτικής αρχής για να προσλάβει τεχνικό σύμβολο για το συγκεκριμένο κτίριο, ενώ τόνισε ότι το όραμα της πόλης για ένα ελεύθερο παραλιακό μέτωπο θα πραγματοποιηθεί. Τέλος, ανέφερε ότι στον διαγωνισμό για  τις τρείς πλωτές εξέδρες της Μαρίνας προέκυψε ανάδοχος (είχαν προηγηθεί δύο άγονοι διαγωνισμοί) και έτσι μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα