Πανεύκολη πίτσα στρόμπολι με αλλαντικά και τυριά

08.06.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pitsa-strompoli-500-960x480

Πίτσα στρόμπολι, μια υπέροχη, ιταλική συνταγή του Πέτρου Συρίγου. Είναι η πιο εύκολη και γευστική πίτσα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο ζύμης για πίτσα
10 φέτες καπνιστό χοιρινό
10 φέτες σαλάμι αέρος
10 φέτες πεπερόνι
10 φέτες μετσοβόνε
10 μοτσαρέλα
10 φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
400 ml σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

Ανοίγουμε τη συσκευασία. Βάζουμε ένα το φύλλο στον πάγκο εργασίας και το ανοίγουμε λίγο με τον πλαστή ώστε να μεγαλώσει. Στο κέντρο βάζουμε 100 ml ποσότητα από τη σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε 5 φέτες από τα αλλαντικά στη σειρά.

Έπειτα βάζουμε άλλα 100 ml σάλτσα και προσθέτουμε 5 φέτες από όλα τα τυριά στη σειρά και αυτά. Τέλος προσθέτουμε 5 φύλλα ψιλοκομμένο βασιλικό και μισή κουταλιά ρίγανη. Κόβουμε σε λωρίδες τις άκρες και κλείνουμε με τρόπο σταυρωτά σαν ψαροκόκαλο. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 12-15 λεπτά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα