Όταν ο Θανάσης Νταβλούρος «πυροβολεί» τον Μητσοτάκη

23.10.2020 / 13:05
68827193_2391492890900345_2211887670445998080_o

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

O ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ έχει ένα έντονο θυμικό και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Είναι ένα από τα δομικά στοιχεία της προσωπικότητάς του. Άλλωστε δεν καταβάλει και προσπάθεια να το κρύψει..  Τουλάχιστον όχι στην παρούσα χρονική στιγμή κατά την οποία ο πρώην βουλευτής έχει τραβήξει την περόνη και ρίχνει τη χειροβομβίδα στο χωράφι της Νέας Δημοκρατίας, αναμένοντας να δει αν οι εκρήξεις θα στρέψουν την προσοχή πάνω του.

ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗ των εκρηκτικών να είναι  υπόθεση των τελευταίων ημερών ωστόσο η ιδέα για το… Κούγκι, έχει μπει πολύ νωρίτερα στο μυαλό του Αχαιού πολιτικού και μαζί με αυτή και η κατασκευή των πυρομαχικών που ανέμεναν στην αποθήκη  την κατάλληλη στιγμή. Συνήθως αυτή η στιγμή έρχεται όταν παύεις να περιμένεις κάτι. Για τον Θανάση Νταβλούρο, λένε οι πληροφορίες, η στιγμή αυτή ήρθε όταν έχασε (πριν λίγο καιρό) την ένσταση που είχε υποβάλλει εναντίον της Χριστίνας Αλεξοπούλου επικαλούμενος κώλυμα εκλογιμότητάς της.

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ο Νταβλούρος έλαβε την απόφαση να απασφαλίσει. Η προσδοκία της κατάληψης της έδρας είχε προσκρούσει με δύναμη πάνω στον τοίχο. Εκεί, στη σύγκρουση, έσπασε ξαφνικά και ο κρίκος που τον συγκρατούσε.   Ή μάλλον, μετά από αυτή την εξέλιξη, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την πρόθεση του διαζυγίου εκτιμώντας ότι αυτή η σχέση έφτασε στο τέλος της και δεν μπορεί πλέον να αποδώσει. Σαν κάτι ξαφνικά διαζύγια δηλαδή που όλοι πέφτουν από τα σύννεφα όταν τα μαθαίνουν, αλλά βοά από καιρό η γειτονιά για όσα συμβαίνουν πίσω από τους τοίχους.

ΑΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ βεβαίως ότι ο κ. Νταβλούρος είχε εκραγεί μετά την αδυναμία εκλογής του και ενοχοποιούσε ανεπισήμως πρόσωπα και καταστάσεις (κυρίως δε  τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις δηλώσεις του για νέο «αίμα» στα ψηφοδέλτια και το κόμμα), προκειμένου να εξηγήσει το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, όπως και όλα τα στελέχη που δεν εκλέχθηκαν  προσδοκούσε και σε κάποια υψηλή διοικητική θέση η οποία επίσης δεν ήρθε.

ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ότι η πολιτική του διαδρομή στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας λήγει και βρίσκεται σε κατάσταση παροπλισμού αν και το κόμμα του είναι  στην κυβέρνηση, άρχισε να αποκτά τα χαρακτηριστικά της βεβαιότητας. Κάτι έπρεπε λοιπόν να κάνει για να κρατήσει το άστρο αναμμένο.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που ανακύπτει εδώ είναι προφανές: Αν κέρδιζε την ένταση ο Θανάσης Νταβλούρος και γινόταν ο τέταρτος βουλευτής του κόμματος στο νομό, θα αισθανόταν την ανάγκη να μοιραστεί δημοσίως με τους φίλους του στο facebook τις απόψεις του για τον Πρόεδρο του κόμματος και τους πολιτικούς του χειρισμούς; Ή μήπως θα κατευνάζονταν τα νεύρα του από το αφροδισιακό υλικό  της «καρέκλας»;

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μεγάλη φαντασία για να απαντήσει κανείς κάνοντας χρήση του τρέχοντος κώδικα πολιτικής συμπεριφοράς. Σαφέστατα και δεν θα είχαμε διαφωνίες. Εναγκαλισμούς θα είχαμε όπως αυτοί στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ προεκλογικά, όταν ο Αχαιός πολιτικός επεδίωκε να «κλειδώσει» το όνομά του στη λίστα των υποψηφίων και κοίταζε… μαγεμένος τον πρόεδρο του κόμματος διαρρέοντας τη φωτογραφία και στα ΜΜΕ ως πειστήριο καλών σχέσεων.

ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ που ο Νταβλούρος χλεύαζε δημοσιεύματα που τον ήθελαν εκτός λίστας υποψηφίων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και ένα δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», εφημερίδας που τώρα επικαλείται με άλλη διάθεση.  Αλλά θα μου πείτε μόνο με τον Θανάση Νταβλούρο συμβαίνουν αυτά; Αν ανατρέξουμε στην πρόσφατη ιστορία του τόπου θα πρέπει να ψάξουμε με το μικροσκόπιο να βρούμε την εξαίρεση. Αυτή είναι η πολιτική. Και το ξέρουμε όλοι. Η προσωπική καριέρα προηγείται των ιδεών και ορίζει την ένταση και το ύφος των διατυπώσεων.

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ λένε ότι ο Νταβλούρος έχει πάρει απόφαση ότι με τον Μητσοτάκη και μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες εκλογής, έχουν εξαντληθεί  τα … ψωμιά του στη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε με δηλώσεις όπως αυτές στις οποίες προβαίνει θα έπρεπε να είχε ήδη διαγραφεί. Για αυτό το λόγο και προσπαθεί να προκαλέσει με ατάκες του στυλ «ας με διαγράψουν, δεν κάνω το πρόβατο» για να στρέψει την προσοχή πάνω του, να γίνει αυτό που λέμε «συζητήσιμος ξανά». Για αυτό το λόγο  και οι προκλήσεις προς τον Πρόεδρο του κόμματος και Πρωθυπουργό σε σχέση με το καθεστώς του ενός «ανδρός αρχή» και τα «δεν τον βρήκα εγώ τον Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία, αυτός με βρήκε» που εξαπολύει σε κάθε ευκαιρία και δημοσίως με το ανάλογο ύψος, ανοίγοντας τον κύκλο της εσωστρέφειας και της δημόσιας γκρίνιας  για τη Ν.Δ. στην Αχαΐα.

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ είναι τι κάνει ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας  για το θέμα. Πώς αντιμετωπίζει για παράδειγμα τις δηλώσεις του πολιτευτή με τον οποίο είχαν στενούς δεσμούς προεκλογικά και κατά πόσο έχει ενημερώσει το κόμμα για αυτό. Τι εισηγείται; Να κινηθούν διαδικασίες, ή να μείνει ο Νταβλούρος να πυροβολεί και ο Μητσοτάκης να εισπράττει ατάκες περί «Πασοκοποίησης» της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου;

Πρέπει να μπει μια τελεία, ή θα πρέπει να συνεχίσει ο Νταβλούρος να διασύρει το Μητσοτάκη λέγοντας π.χ. ότι έχει τακτοποιήσει τον Μπεκίρη ο οποίος με τη σειρά του έχει διορίσει όλα τα αδέλφια και τους κουμπάρους σε κρατικές θέσεις (όχι ότι έχει και άδικο δηλαδή σε αυτό το σημείο).

Πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα, ή μήπως καλύπτεται από τις δηλώσεις Νταβλούρου για τους βουλευτές του νομού οι οποίοι όπως λέει δεν έβγαλαν  άχνα για τη Νομική για να μην δυσαρεστήσουν τον αφέντη, (όπου αφέντης βλέπε Μητσοτάκης);

ΕΝΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ συμπέρασμα πάντως από όσα λέει και πράττει ο κ. Νταβλούρος σε συνδυασμό με τη διαρροή από το περιβάλλον του της πληροφορίας ότι πρόθεσή του είναι εφόσον διαγραφεί να αναστείλει την πολιτική του δράση μέχρι να αλλάξει ο αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι άρχισε να λέει πολύ συχνά τη λέξη «Καραμανλής. Στις τελευταίας δηλώσεις του στο ραδιόφωνο και στις εφημερίδες μέτρησα πάνω από δέκα φορές το όνομα Καραμανλής.  Δεν πάει το μυαλό μου στο πονηρό, αλλά να, το καταθέτω ως πιθανό δείγμα προθέσεων πρόσδεσης σε εσωκομματικά άρματα, ανεξαρτήτως των διαθέσεων των αρμάτων. 

ΟΣΟ ΓΙΑ τα σενάρια που θέλουν τον Νταβλούρο να σηκώνει τους τόνους για να τον ακούσουν πιο δεξιά ακροατήρια για μια πιθανή μετατόπισή του σε χώρους που είναι δυνατόν να βγάλουν βουλευτή στο νομό, πριν προλάβει να αλλάξει αρχηγό η Νέα Δημοκρατία, δεν φαίνεται να έχουν αποκλειστεί από την ατζέντα του για το 2021.  Αλλά μάλλον είναι στις πίσω  σελίδες του ημερολογίου του. Ακόμη.

(από τη στήλη “Η ΠΡΟΚΑ” της εφημερίδας “7 Μέρες Ενημέρωση”)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα