Παρασκευή, 3.02.2023, 4:38 μμ

Ο Πούτιν απειλεί τη Δύση με πυρηνικά

06.03.2022 / 9:00
nikos-panagiotopoulos

Του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Έστω και αργά οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι η επίθεση του Πούτιν δεν είναι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στην Ευρώπη.Σε μια χώρα, στην οποία ένας «δικτάτορας» είναι ο απόλυτος κυβερνήτης που αφήνει να εννοηθεί ότι αντλεί εξουσία από τη βαλίτσα με τα πυρηνικά και το «κόκκινο κουμπί». Που αρνείται στην Ουκρανία το δικαίωμα ύπαρξης. Που άνθρωποι πεθαίνουν με αποκλειστική του ευθύνη. Πως τον αντιμετωπίζει ο κόσμος; Με μακροπρόθεσμα μέτρα; Θα συρθεί ως εγκληματίας πολέμου; Ή ότι έγινε έγινε …

Τέσσερα μέλη του ΝΑΤΟ Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία θα απακτήσουν κοινά σύνορα με τη Ρωσία αν περάσει του Πούτιν ο εκβιασμός για αλλαγή του χάρτη. Εν μέσω βομβαρδισμών στο ουκρανικό έδαφος, η Ρωσία απειλεί τη Φινλανδία και τη Σουηδία με «πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες» εάν κινηθούν προς ένταξη στις δομές του ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί ότι η Σουηδία και η Φινλανδία, είναι χώρες-εταίροι του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, όχι όμως και μέλη του. Ο Πούτιν επιχειρεί να πείσει με fake news ότι η τρέλα νίκησε ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν, αίμα χύνεται. Η Ρωσία κυβερνάται από ένα δικτάτορα που ψυχικά δεν είναι νορμάλ. Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει και είναι ανατριχιαστική.

Ο στόχος του Πούτιν δεν είναι μόνο η Ουκρανία, το γνωρίζουν εδώ και καιρό οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Είναι ξεκάθαρο ότι  επιχειρεί να πάρει ρεβάνς από την ήττα του ψυχρού πολέμου. Και βγάζει γλώσσα στη ΔΥΣΗ με αυτόν τον τρόπο και πλέον «γαυγίζει», θα με λαμβάνεται υπόψιν στον σχεδιασμό της ασφάλειας της Ευρώπης.

Αγνοώντας επιδεικτικά τη διεθνή κατακραυγή ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνει ουσιαστικά επίδειξη δύναμης, με δεδομένη τη συντριπτική στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας, η οποία έμεινε απελπιστικά μόνη απέναντι στην πολεμική επίθεση.

Η Ευρώπη είναι «μεγάλο καράβι και στρίβει αργά», δεν είναι ένα κράτος αλλά 27 και αργεί να ισορροπήσει και να αποφασίσει. Πάντα έχει τον φόβο του πολέμου και τον αποφεύγει εδώ και 80 χρόνια, από την εποχή της ναζιστικής τρομοκρατίας. Τώρα o πόλεμος επιστρέφει επειδή η Μέρκελ επέβαλε τον οικονομισμό στην Ευρώπη και τον κατευνασμό απέναντι στον Πούτιν και στον Ερντογάν.

Σήμερα έχουμε έναν επιθετικό πόλεμο, έναν άδικο πόλεμο! Επιχειρείται μια λεηλασία από έναν αδίστακτο νοσταλγό ολοκληρωτικών καθεστώτων, τον  Βλάντιμιρ Πούτιν που θα μείνει στην ιστορία ως ένας αιμοσταγής δικτάτορας, ο οποίος ανοίγει το «κουτί της Πανδώρας» για την Ευρώπη.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν είναι ένας δικτάτορας εκτός ελέγχου, που αποσταθεροποιεί και κηλιδώνει ιστορικά όχι μόνο τη χώρα του, αλλά και τον κόσμο.

Έστω και αργά οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι η επίθεση του Πούτιν δεν είναι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στην Ευρώπη. Με τον πόλεμο στην Ουκρανία αρχίζει μία νέα, επικίνδυνη περίοδος για τη διεθνή πολιτική αλλά και μέσα στο σπίτι μας. Εάν οι Ευρωπαίοι θέλουν να επιβιώσουν, θα πρέπει να αμυνθούν και να δώσουν σκληρή απάντηση στον Πούτιν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Νεολόγος” των Πατρών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα