Η κάμερα της ΕΡΤ3 μπήκε σε ένα παραδοσιακό παστελοποίειο της Θεσσαλονίκης λίγο πριν την Καθαρά Δευτέρα και κατέγραψε τα μυστικά της κατασκευής του χειροποίητου χαλβά. Ένας από τους εργαζόμενους, ο οποίος δήλωσε πως ζυμώνει στο χέρι καθημερινά πάνω από 300 κιλά τόνισε πως αποτελεί μία δύσκολη δουλειά, που χρειάζεται πολύ μεράκι για να φτάσει στο τραπέζι μας ο καλύτερος χαλβάς. “Κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το χέρι που ζυμώνει τον χαλβά” λέει ο ίδιος. Οι διάφορες γεύσεις του χαλβά ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους ενώ οι ειδικοί δηλώνουν ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα θρεπτική τροφή, εξαιτίας του ωφέλιμου ταχινιού.
26 Απριλίου, 2024 4:05 πμ
Γούναρη 35 & Κανακάρη, Πάτρα Τηλ.: 2610 229 100
e-mail: pressdete@gmail.com