Ο παραδοσιακός χειροποίητος χαλβάς της Καθαράς Δευτέρας

24.02.2023 / 13:50
bgWfjMycbakhd

Η κάμερα της ΕΡΤ3 μπήκε σε ένα παραδοσιακό παστελοποίειο της Θεσσαλονίκης λίγο πριν την Καθαρά Δευτέρα και κατέγραψε τα μυστικά της κατασκευής του χειροποίητου χαλβά. Ένας από τους εργαζόμενους, ο οποίος δήλωσε πως ζυμώνει στο χέρι καθημερινά πάνω από 300 κιλά τόνισε πως αποτελεί μία δύσκολη δουλειά, που χρειάζεται πολύ μεράκι για να φτάσει στο τραπέζι μας ο καλύτερος χαλβάς. “Κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το χέρι που ζυμώνει τον χαλβά” λέει ο ίδιος. Οι διάφορες γεύσεις του χαλβά ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους ενώ οι ειδικοί δηλώνουν ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα θρεπτική τροφή, εξαιτίας του ωφέλιμου ταχινιού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα