Μους σοκολάτα γάλακτος – φράουλας

27.02.2021 / 18:11
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
vp-141755studiopaterakis.com-Αντίγραφο-430x575

Υλικά
Για τη μους σοκολάτας
200γρ. κουβερτούρα
100ml γάλα
200ml κρέμα γάλακτος
Για τη μους φράουλας
300γρ. φράουλες καθαρισμένες (καθαρό βάρος)
150γρ. ζάχαρη
2 ασπράδια αβγών
½ φάκελο σκόνη ζελατίνας
250ml κρέμα γάλακτος
2 καψουλάκια άρωμα βανίλιας
Για τη διακόσμηση
μερικές φράουλες ολόκληρες


Διαδικασία
Πρώτα ετοιμάζετε τη μους σοκολάτας: Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και παράλληλα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι, αλλά να μην γίνει σαντιγί.

Ζεσταίνετε λίγο το γάλα και το αναμιγνύετε με τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το μίγμα να γίνει χλιαρό. Τότε το ενσωματώνετε στην παχύρρευστη κρέμα και μοιράζετε τη μους σε έξι ή περισσότερα ποτήρια γεμίζοντάς τα ως τη μέση. Αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί η μους.

Περίπου στις 2 ώρες αφού βάλετε τα ποτηράκια με τη μους σοκολάτα στο ψυγείο, ετοιμάζετε και τη μους φράουλας. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και, αφού φουσκώσει, βάζετε το μπρίκι σε σιγανή φωτιά και τη λιώνετε ανακατεύοντας με κουταλάκι.

Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μίξερ μαζί με τα 100γρ. από τη ζάχαρη, προσθέτετε στο χυμό τη ζελατίνη και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί. Περιμένετε να κρυώσει το μίγμα.

Στο μεταξύ χτυπάτε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50γρ.) σε σφιχτή μαρέγκα και ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.

Κρατάτε μισό φλιτζάνι περίπου από το μίγμα του ζελέ της φράουλας στην άκρη και ενσωματώνετε το υπόλοιπο στη σαντιγί. Τέλος, ενσωματώνετε τη μαρέγκα και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο.

Αφού πήξει η μους σοκολάτας συμπληρώνετε τα ποτήρια μέχρι πάνω με μους φράουλας και τα αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο να πήξει και η μους φράουλας. Μοιράζετε από πάνω προσεκτικά με ένα κουτάλι από λίγο ζελέ φράουλας και αφήνετε τις μους στο ψυγείο να πήξουν καλά πριν τις σερβίρετε, ιδανικά την επόμενη μέρα.

Σερβίρετε διακοσμώντας με μία ολόκληρη φράουλα σε κάθε ποτήρι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα