Το ωραιότερο συνοδευτικό για οποιοδήποτε πιάτο είναι, χωρίς αμφιβολία, οι πατάτες! Έτσι, ο Πέτρος Συρίγος φτιάχνει τις πιο μελωμένες πατάτες, που μπορείτε να απολαύσετε σπίτι σαςκαι να σας ξετρελάνουν…
Υλικά
15 πατάτες κομμένες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή τριμμένη
Διαδικασία
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τις πατάτες και προσθέτετε όλα τα υλικά. Ανακατεύετε καλά και τις απλώνετε στο ταψί. Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό, μη βάλετε πολύ. Καλύπτετε το ταψί με λαδόκολλα και μετά αλουμινοχαρτο. Ψήνετε για 45 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς στον αέρα σκεπασμένο. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε για 5 λεπτάκια ακόμη να πάρουν χρώμα.