Παρασκευή, 21.01.2022, 2:51 πμ

Μεγάλωσαν και κουράστηκαν

29.11.2021 / 10:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
51952915_2033954613386070_1905096262412140544_n

ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Νεολόγος» των Πατρών είναι αποκαλυπτικά Οι δημόσιοι υπάλληλοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν «ώριμα» συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με μπροστάρηδες τους υγειονομικούς και τους εκπαιδευτικούς, σπεύδουν να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης. Αλλά δεν είναι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Από κοντά σπεύδουν να βγουν στη σύνταξη και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Οι μαζικές αποχωρήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι από το 01/1/2022 αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Τα τελευταία δύο χρόνια το υγειονομικό και εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα δοκιμάστηκε, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, και μάλιστα πολύ σκληρά. Σε συνθήκες πανδημίας τα σχολεία λειτουργούν επί της ουσίας απροστάτευτα, με μοναδικό μέσο προστασίας τη μάσκα,  ενώ οι μαθητές μετά από ενάμιση χρόνο τηλεκπαίδευσης έχουν σοβαρότατα μαθησιακά κενά και ψυχοκοινωνικά ζητήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, άλλωστε, της κατάστασης που επικρατεί μέσα στα σχολεία αποτελούν τα πρόσφατα επεισόδια βίας μεταξύ των μαθητών σχολείων της Πάτρας.

Φυσικά, ούτε λόγος για το εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο μετά από δύο χρόνια αντιμετώπισης της πανδημίας, έχει διαλυθεί. Οι άνθρωποί του, από τους πανεπιστημιακούς γιατρούς μέχρι τους τραυματιοφορείς, δεν βρίσκονται απλά στα όριά τους, αλλά τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού. Όσο για το έκτακτο βοήθημα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση (400- 600 ευρώ καθαρά), φυσικά και δεν μπορεί να «συγκινήσει» τους υγειονομικούς που τόσο καιρό τώρα, έχουν γίνει «λάστιχο» για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες πολέμου που βιώνουν καθημερινά στις δημόσιες δομές υγείας.

Με δύο λόγια, οι εργαζόμενοι στην Παιδεία και στην Υγεία, έχουν μεγαλώσει, έχουν κουραστεί και πλέον δεν αντέχουν πια.

Προτιμούν να πάνε σπίτια τους, έστω και εάν δεν γνωρίζουν πόση σύνταξη και πότε θα την πάρουν….

* Δημοσιεύθηκε στον «Νεολόγο» των Πατρών  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα