Με Πυξίδα τον Άνθρωπο στο μετερίζι της Περιφέρειας

01.10.2023 / 11:00
Ως-ομιλητής-σε-Ημερίδα

«Μόνοι γάρ τόν τε μηδέν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα ἀλλ’ ἀχρεῖον νομίζομεν» είπε ο Θουκυδίδης καλώντας κάθε πολίτη να μετέχει στα Κοινά. Γιατί η καθημερινότητα είναι υπόθεση όλων μας και όχι των ολίγων. Γιατί στον κοινό αγώνα κανείς δεν περισσεύει. Γιατί τα προβλήματα είναι σαν τη Λερναία Ύδρα κι εκεί που ένα κεφάλι κόβεται, φυτρώνουν άλλα δύο.

Η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται λειτουργούς οι οποίοι έχουν ιδρώσει και έχουν ματώσει στη μάχη της καθημερινότητας, στο πεζοδρόμιο και στο χώρο εργασίας με μόχθο και επιμονή. Έχοντας μια αδιάλειπτη επαγγελματική πορεία για 21 συναπτά έτη κατά την διάρκεια των οποίων η ώσμωση με την Κοινωνία και τα προβλήματά της είναι συνεχής και καθημερινή, γίνεται κανείς κοινωνός απόψεων και αντιλήψεων που στόχο έχουν την κοινωνική προσφορά. Η προσφορά στο συνάνθρωπο δεν εξαντλείται στην άσκηση της Ιατρικής. Η Ιατρική αποτελεί το όχημα μέσω του οποίου έχω την ευκαιρία και την δυνατότητα να συνδράμω, με όποια δύναμη διαθέτω ως άνθρωπος και ως επιστήμονας, το συνάνθρωπό μου και να προσπαθώ να βελτιώσω έστω και στο ελάχιστο την ποιότητα της ζωής του.

Στη διάρκεια των ετών αυτών, αποκόμισα και αποκομίζω καθημερινά πλούσια εμπειρία σε ό,τι αφορά τις ανάγκες του ασθενούς, του πολίτη, του ευπαθούς ατόμου, του αδύναμου, του ανθρώπου που δεν έχει βήμα και πρόσβαση σε υπηρεσίες, παράγοντες, θεσμούς και κοινωνικές δομές. Έχοντας γνώση των υφιστάμενων προβλημάτων, στρατεύομαι στον αυτοδιοικητικό αγώνα, όχι δοκιμάζοντας την τύχη μου, αλλά διεκδικώντας να είμαι μέρος της λύσης των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Η ενασχόληση με την Αυτοδιοίκηση δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι παραγκωνίζεται η Ιατρική. Η Ιατρική ήταν και παραμένει η βασική μου προτεραιότητα. Η προσφορά στο συνάνθρωπο και συμπολίτη μου συνεχίζει με διττό ρόλο. Χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Τα 21 προηγούμενα χρόνια είχα την τιμή να δουλέψω σκληρά δίπλα στον Αχαιό πολίτη από διάφορα μετερίζια. Μεταξύ αυτών:

• Ως ειδικευόμενος της Παθολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

• Ως εξειδικευόμενος στην πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΠατρών.

• Ως Ειδικευμένος Παθολόγος στο Ιατρείο που διατηρώ στην αγαπημένη μου πόλη, την Πάτρα.

• Ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ της πόλης μας, αλλά και στη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και την Αμαλιάδα, έχοντας πλέον στο ενεργητικό μου περισσότερες από 5000 διδακτικές ώρες.

• Ως Επιστημονικός Συνεργάτης και Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα του ΠΓΝΠατρών

• Ως Ιατρός στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αινείας» στη Βάρδα.

• Ως Ιατρός στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών.

• Ως Ιατρός του ΟΚΑΝΑ στην Αχαΐα.

• Ως Ερευνητής της Ιατρικής Σχολής.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν έδρεψα καρπούς συνδικαλιστικής ή κομματικής δράσης, αλλά γεύτηκα τη χαρά της άμεσης κοινωνικής προσφοράς, με ανιδιοτέλεια. Σε όλη την προεκλογική περίοδο παρουσίασα στους συμπολίτες μου μέρος της πολύπλευρης δραστηριότητάς μου και πιστεύοντας ότι μπορώ να βοηθήσω τον τόπο που γεννήθηκα και ανδρώθηκα μέσα από την Αυτοδιοίκηση, διεκδικώ τη ΘΕΤΙΚΗ ψήφο τους. Τη θετική ψήφο όλων των Αχαιών, ως Αχαιός από τα σπλάγχνα της Αχαΐας!

* MD, PhD

Ειδικός Παθολόγος

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών

Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Πανεπιστημίου Πατρών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα