Κοπεγχάγη γλυκό με υπέροχη γεύση και σιρόπι

15.05.2022 / 11:33
kopegxagh-gliko-500

Κοπεγχάγη, το ωραιότερο γλυκό που υπάρχει! Δοκιμάστε την πιο εύκολη συνταγή γι’ αυτό το γλυκό και θα την λατρέψετε. Στη συγκεκριμένη συνταγή για το γλυκό Κοπεγχάγη δεν θα βάλουμε καρύδια αλλά αμύγδαλα.
Υλικά

Για τη ζύμη
640 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
340 γραμμ. βούτυρο αγελαδινό
4 αυγά ολόκληρα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
340 γραμμ. ζάχαρη
1 φλιτζ. κονιάκ

Για τη γέμιση
650 γραμμ. αμυγδαλόψυχα αλεσμένη χοντρά
350 γραμμ. ζάχαρη άχνη
250 γραμμ. βούτυρο αγελαδινό
4 αυγά ολόκληρα
1 φλιτζ. κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα σκόνη
10 τμχ φύλλο κρούστας λεπτό

Για το σιρόπι
650 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. μέλι
4 ποτήρια νερό
2 μπαστούνια κανέλλα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο για 5 λεπτά με το μίξερ. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να το χτυπάμε ακόμα για 5 λεπτά. Πριν προσθέσουμε τα αυγά βάζουμε λίγο αλεύρι. Βάζουμε 1 αυγό χτυπάμε το μίγμα και συνεχίζουμε βάζοντας πάλι λίγο αλεύρι και πάλι 1 αυγό.

Με αυτόν τον τρόπο προσθέτουμε όλα τα αυγά για το γλυκό Κοπεγχάγη. Προσθέτουμε το κονιάκ και το υπόλοιπο αλεύρι μαζί 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Το απλώνουμε στο ταψί και το πατάμε με τα χέρια μας μέχρι να το καλύψει.

Για τη γέμιση: Χονδροκόβουμε την αμυγδαλόψιχα και σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά με την άχνη για 10 λεπτά. Προσθέτομε το κουταλάκι με την κανέλλα και το ποτηράκι το κονιάκ. Ανακατεύομε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και το βάζουμε επάνω από την ζύμη που έχουμε βάλει στο ταψί. Στο τέλος βάζουμε ένα ένα τα φύλλα αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε με το λιωμένο και ζεσταμένο βούτυρο.

Κόβουμε το γλυκό Κοπεγχάγη σε όποιο σχήμα θέλουμε, το ραντίζουμε με νερό και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Πρώτα θα βάλουμε τον φούρνο από κάτω για 4 λεπτά και μετά το γυρνάμε στο “πάνω-κάτω” για μία ώρα. Μόλις βγάλουμε το γλυκό Κοπεγχάγη από τον φούρνο το χαράζουμε καλά μέχρι κάτω και θα προσθέσουμε το κρύο σιρόπι από πάνω. Προσοχή! Δεν το σκεπάζουμε αφού το σιροπιάσουμε γιατί θα μαλακώσει το φύλλο.

Για το σιρόπι: Βάζουμε 4 ποτήρια και την ζάχαρη με τα μπαστούνια της κανέλλας και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού. Το βάζουμε στη φωτιά γυρνώντας έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε ακόμη 1 λεπτό και το κατεβάζουμε από την φωτιά.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα