Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη ιταλική φοκάτσια από τον Πέτρο Συρίγο

20.09.2021 / 8:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
57_32233805027-YPSOS-960x640

Βαθμός: 1

Μερίδες: 12

Χρόνος: 65’

Υλικά

500 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 φακελάκι μαγιά

1κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1κουταλιά της σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

230 ml χλιαρό νερό

100 ml γάλα

Ελαιόλαδο για το ταψί

Ντοματίνια

Θυμάρι

Flakes αλάτι

Διαδικασία

Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό στον κάδο του μίξερ (αν δεν έχουμε, το κάνουμε σε λεκάνη και μετά στο χέρι), ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ή πιρούνι τα υλικά και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα έως ότου γίνει η ζύμη μας μια μπάλα και δεν κολλάει στα τοιχώματα. Aν δούμε ότι κολλάει, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη για 40 λεπτά ως 1 ώρα να φουσκώσει.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί στρογγυλό ή πυρέξ πάνω από 35 εκ. αφού έχουμε βάλει αρκετό λάδι να πάει παντού και στα τοιχώματα αλλά και στον πάτο να έχει αρκετό (αυτό το ψωμί θέλει αρκετό λάδι). Απλώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη να πάει παντού. Βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση πιέζοντάς τα στη ζύμη, στη συνέχεια το θυμάρι και το αλάτι. Αφήνουμε για 20 λεπτά με 30 να φουσκώσει πάλι η ζύμη σκεπάζοντας με μια πετσέτα. Ραντίζουμε πάλι με λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα