Γεμιστά με κιμά

17.06.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gemista-kima-500-960x480

Η συνταγή για να πετύχεις τα πιο εύκολα και καλύτερα γεμιστά και οι οδηγίες για να μην αναρωτιέσαι πόσο ρύζι βάζουμε και ποια μυρωδικά. H συνταγή είναι του Πέτρου Συρίγου.

Υλικά

5 ντομάτες
5 κολοκυθάκια
5 πιπεριές

Για τη γέμιση
600 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γραμμ. ρύζι κίτρινο
3 καρότα
3 μεγάλα κρεμμύδια
2 κολοκυθάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
1 ποτήρι νερό
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
10 πατάτες

Διαδικασία

Ανοίγουμε τα λαχανικά μας που είναι για γέμισμα, αφαιρούμε την σάρκα και κρατάμε στην άκρη.
Τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Τρίβουμε στο χονδρό τμήμα του τρίφτη τα καρότα και τα κολοκυθάκια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε για λίγο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα αλεσμένα λαχανικά.

Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε στη φωτιά να τραβήξει λίγο τα υγρά και αφαιρούμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και έξτρα ελαιόλαδο (μια κούπα κατά προτίμηση).

Γεμίζουμε τα ανοιχτά λαχανικά μας, βάζουμε τα καπάκια τους και μεταφέρουμε στο ταψί.γεμιστά με κιμά
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, αλατίζουμε και τις προσθέτουμε στο ταψί. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.

Βάζουμε ελαιόλαδο πάνω από τα γεμιστά και τις πατάτες, πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τα γεμιστά μας και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ή έως ότου αποκτήσουν ωραίο χρυσάφι χρώμα.γεμιστά με κιμά. Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα, βάζοντας λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα