Γαλλία: Ζητούν την απόσυρση του iPhone 12

13.09.2023 / 15:02
iphone_12

Την άμεση απόσυρση από την αγορά του iPhone 12 ζητά η εθνική υπηρεσία συχνοτήτων της Γαλλίας (ANFR) με την εταιρεία Apple να αμφισβητεί τα συμπεράσματά της που δείχνουν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο εκπέμπει ακτινοβολία πάνω από τα επιτρεπτά όρια.Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», η Apple έσπευσε να επισημάνει ότι το iPhone 12 που πρωτοκυκλοφόρησε το 2020, έχει πιστοποιηθεί ως συμβατό από πολλές διεθνείς υπηρεσίες.

Ωστόσο, ο γαλλικός οργανισμός που ασχολείται με την εκπομπή ραδιοσυχνοτήτων ζήτησε την απόσυρσή του από την αγορά.

Όπως έγραψε στο X (Twitter), ζητά από την Αpple να αποσύρει το iPhone 12 από τη γαλλική αγορά μετά από υπέρβαση του ορίου ακτινοβολίας που εντοπίστηκε στο συγκεκριμένο μοντέλο. «Το iPhone δεν θα πρέπει πλέον να διατίθεται στην γαλλική αγορά», καταλήγει η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Απαντώντας σε ερώτηση της γαλλικής εφημερίδας, η Apple έσπευσε να τονίσει ότι το iPhone 12, όχι μόνο έχει πιστοποιηθεί ως συμβατό από πολλούς διεθνείς οργανισμούς, αλλά κι ότι η ίδια έχει προωθήσει στην γαλλική υπηρεσία ANFR τα αποτελέσματα ανεξάρτητων εργαστηρίων που «αποδεικνύουν» τη συμμόρφωση του μοντέλου με τα πιστοποιητικά ασφαλείας και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να επικοινωνεί μαζί της.

«Έτοιμος να διατάξει την ανάκληση του συγκεκριμένου μοντέλου» ο Γάλλος υπουργός

Με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε εχθές, η ANFR ζητά από την Apple να «εφαρμόσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να διορθώσει γρήγορα τη δυσλειτουργία» σε κινητά που έχουν ήδη πωληθεί, διαφορετικά θα πρέπει να τα αποσύρει.

«Έχω εμπιστοσύνη στο αίσθημα ευθύνης της εταιρείας να συμμορφωθεί με τους κανόνες μας. Η αποστολή μου είναι να διασφαλίσω ότι γίνονται σεβαστοί. Εάν δεν το κάνει, είμαι έτοιμος να διατάξω την ανάκληση των iPhone 12 που κυκλοφορούν», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων, Jean-Noël Barrot, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Parisien».

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι η συμμόρφωση του συγκεκριμένου smartphone «απαιτεί μια απλή ενημέρωση λογισμικού».

Η Apple έχει στην διάθεσή της 15 ημέρες για να συμμορφωθεί με τα πρότυπα ασφαλείας της γαλλικής αρχής ANFR.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Jean-Noël Barrot, το αίτημα για απόσυρση του iPhone 12 θα μπορούσε να επεκταθεί ακόμη και στην ευρωπαϊκή αγορά, σχολιάζει το γαλλικό δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα