Αυτή είναι η νέα εφαρμογή της Meta που θέλει να αφανίσει το Twitter

04.07.2023 / 13:36
meta

Tο Twitter είχε μπει στο στόχαστρο του Mark Zuckerberg εδώ και καιρό. Ωστόσο, το Twitter παρέμενε πεισματικά αναντικατάστατο μέχρι τη στιγμή που στο τιμόνι του βρέθηκε ο Elon Musk.

Τη Δευτέρα, η εταιρεία του Zuckerberg, η Meta, στην οποία ανήκουν το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή που στοχεύει ευθέως στα χωράφια του Twitter.

Η νέα αυτή εφαρμογή, η οποία ονομάζεται Threads και συνδέεται με το Instagram, εμφανίστηκε στο App Store της Apple, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να προεγγραφούν προτού γίνει διαθέσιμη για εγκατάσταση στα κινητά τους την Πέμπτη, οπότε και θα κυκλοφορήσει επίσημα.

Η εφαρμογή φαίνεται να λειτουργεί όπως το Twitter, δίνοντας έμφαση στις δημόσιες συζητήσεις, με τους χρήστες να μπορούν να ακολουθούν άτομα που ήδη ακολουθούν στο Instagram. Ορισμένοι έχουν ήδη αποκαλέσει στην επερχόμενη εφαρμογή της Meta «δολοφόνο του Twitter».

Ο Zuckerberg επιτίθεται, την ώρα που το Twitter βιώνει νέες περιπέτειες. Από τότε που ο Elon Musk αγόρασε την πλατφόρμα πέρυσι, έχει προβεί σε μεγάλες και μάλλον ανεπιθύμητες για πολλούς χρήστες αλλαγές, τροποποιώντας τον αλγόριθμο του Twitter που αποφασίζει ποιες αναρτήσεις είναι πιο ορατές, καταργώντας τους κανόνες ελέγχου του περιεχομένου που απαγορεύουν ορισμένα είδη tweets και αναθεωρώντας τη διαδικασία επαλήθευσης που επιβεβαιώνει την ταυτότητα των χρηστών.

Και επιπλεόν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Musk επέβαλε όριο στο πόσα tweets θα μπορούν να διαβάζουν οι χρήστες του όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, η κίνηση αυτή ήρθε σαν απάντηση σε άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν τα δεδομένα του Twitter. Οι χρήστες του Twitter σύντομα ενημερώθηκαν με μηνύματα ότι είχαν υπερβεί το όριο, καθιστώντας ουσιαστικά την εφαρμογή άχρηστη μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί ήταν οι χρήστες του Twitter που απογοητεύτηκαν.

Η τελευταία αυτή αλλαγή στο Twitter φαίνεται να έδωσε στον Zuckerberg το σύνθημα να προχωρήσει στην κυκλοφορία της νέας του κοινωνικής πλατφόρμας. Τα στελέχη της Meta ήδη από πέρυσι διαβουλεύονταν για το πώς θα επωφεληθούν από το χάος που επικρατεί στο Twitter, μεταξύ άλλων με τη δημιουργία μιας αντίπαλης πλατφόρμας. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Threads, το οποίο ξεπήδησε από το Instagram.

Οι χρήστες θα μπορούν να συνδεθούν στο Threads χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό τους στο Instagram, σύμφωνα με προεπισκοπήσεις της εφαρμογής που εμφανίζονται στο App Store της Apple. Η Meta εγκαινιάζει το Threads ενώ αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις. Η εταιρεία της Silicon Valley έχει επενδύσει σημαντικά στη στροφή προς το λεγόμενο metaverse, έναν εντυπωσιακό ψηφιακό κόσμο. Αλλά η κίνηση αυτή έχει αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό, δεδομένου ότι το metaverse απέχει πολύ από το mainstream.

Ακόμα όμως και με αυτές τις προκλήσεις, η Meta παραμένει ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Twitter, με βαθιές τσέπες και ένα κοινό άνω των τριών δισεκατομμυρίων ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Facebook, το Instagram ή άλλες εφαρμογές του. Άλλες πλατφόρμες που προσπαθούν να επωφεληθούν από την αδυναμία του Twitter – όπως οι Tumblr, Nostr, Spill, Mastodon και Bluesky – είναι όλες πολύ μικρότερες από τη Meta.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα