Γαλακτομπούρεκο σε ατομικά ρολά

17.01.2021 / 10:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
πολιτικο-γαλακτομπουρεκο-670x454

Απολαύστε μόνοι σας το αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό

Υλικά

Για την κρέμα

  • 150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  •  1 λίτρο γάλα
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 70 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 βανίλια

Για τη ζύμη

450 γραμμάρια φύλλο κρούστας εμπορίου

Για το σιρόπι

  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια νερό
  • Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Βήμα 1

Σε πρώτη φάση, ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι και τη βανίλια.  Αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βήμα 2

Όταν αρχίσει να κοχλάζει, το κατεβάζετε από τη φωτιά.  Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος.

Βήμα 3

Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

Για τη συναρμολόγηση

Βήμα 1

Κόβετε τα φύλλα στη μέση. Βουτυρώνετε 3 φύλλα, και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο. Βάζετε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από την κρέμα κατά μήκος της μικρότερης πλευράς και τυλίγετε ρολό βουτυρώνοντας το φύλλο.

Βήμα 2

Περίπου 5 εκατοστά πριν το τέλος του φύλλου, διπλώνετε προς τα μέσα τις δύο άκρες του ρολού και συνεχίζετε το τύλιγμα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια βάζετε τις φλογέρες με τη σειρά σε ένα βουτυρωμένο ταψί, τις αλείφετε με βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Βήμα 4

Όταν ψηθούν, βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Για το σιρόπι

Βάζετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμόνι. Βράζετε το σιρόπι για 7-8 λεπτά και περιχύνετε τα ρολά. Αφήνετε να μουσκέψουν στο σιρόπι για 1 ώρα πριν σερβίρετε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα