Χοιρινό στο φούρνο με μουστάρδα και κεφαλοτύρι

31.01.2021 / 10:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
56e41b7c3a91425a85e78863b3a1afc9

Υλικά

800 γρ. – 1 κιλό κρέας, χοιρινό μπούτι (χωρίς το κόκαλο), κομμένο στη μέση σαν σάντουιτς

μουστάρδα

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

κεφαλοτύρι κομμένο σε κομμάτια

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, με προσοχή γιατί θα βάλουμε και το κεφαλοτύρι.

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το σκόρδο, και αλείφουμε με το μείγμα το εσωτερικό του κρέατος.

Απλώνουμε στο εσωτερικό και το κεφαλοτύρι.

Δένουμε το κρέας με σπάγκο, αλείφουμε και το εξωτερικό του κρέατος με την υπόλοιπη μουστάρδα και το τοποθετούμε σε ταψί ή σε γάστρα με αρκετό νερό, που συνεχώς ανανεώνουμε κατά το ψήσιμο.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για ώρες, ανάλογα με το πόσα κιλά είναι το κρέας (1 ώρα για κάθε κιλό κρέατος ).

Λίγο πριν το σβήσουμε, ξεσκεπάζουμε για να ροδίσει καλά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα