Μπιφτέκια μανιταριών

01.12.2020 / 9:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
shutterstock_349116821

Μία διαφορετική, νόστιμη κι εύκολη επιλογή

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μανιτάρια porto bello
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάρπικα
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 2 αυγά (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα μανιτάρια αφαιρώντας το κοτσάνι και τα ξεφλουδίζετε. Τα ψιλοκόβετε και τα αλατίζετε ελαφρά.
  2. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  3. Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα λαχανικά, τα μανιτάρια, τη φρυγανιά, τη σόγια, το τυρί και τα αυγά (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
  4. Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια.
  5. Τα τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, πρώτα σε καυτό λάδι για να αποκτήσουν κρούστα και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα